Αθλητικά Ελλάδα

Η προσοχή στο ΟΑΚΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό του 1-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».


Ολοκληρώνονται το επόμενο διήμερο τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας με τις ρεβάνς, στον δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου. Η αυλαία των ημιτελικών θ' ανοίξει σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, σ' ένα ματς χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

Η ομάδα του Πειραιά στοχεύει στο νταμπλ, ενώ για τον «δικέφαλο» η διοργάνωση του κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος για διάκριση τη φετινή σεζόν. Μάλιστα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει το προβάδισμα, μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο (επεισοδιακό) ματς στο «Καραϊσκάκη».

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί αύριο στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να πρέπει ν' ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Θ. Νικολαΐδης» για να πάρει την πρόκριση στον τελικό.



Συνοπτικά, το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια:

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2-1) 19:30

ΑΥΡΙΟ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (0-2) 19:30

Μέσα ο Βάργκας

Αν και φαινόταν αδύνατο να προλάβει, ο Ρόναλντ Βάργκας έκανε την έκπληξη. Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τη διάταση που τον ταλαιπωρούσε και συμπεριλήφθηκε στη 18άδα της ΑΕΚ. Αντίθετα, εκτός έμειναν ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς (αν και έχει αποθεραπευτεί κρίθηκε προφανώς ανέτοιμος), ο τραυματίας Βασίλης Λαμπρόπουλος και για λόγους τακτικής οι Αραβίδης, Μπακασέτας, Μπακάκης, Βινίσιους, Μανωλάς και Μεληκιώτης.



Οι 18, που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ και θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο, είναι οι εξής: Ανέστης, Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Τσέλιος, Πέκχαρτ, Αραούχο, Αλμέιδα.

Στο μεταξύ, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, θέλοντας να προστατέψει την ομάδα από οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να πλήξει τον σύλλογο, έχει αρχίσει εδώ και μέρες εκστρατεία για την ενημέρωση των φιλάθλων. «Προσοχή ακόμη και στον διπλανό μας! Προστατεύουμε την ομάδα μας από όποιον πάει να της κάνει κακό. Γιατί η προστασία της ομάδας μας στην προσπάθεια για την πρόκριση είναι (και) δική μας υπόθεση!», αναφέρει το νέο μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ρισκάρει ο Λεμονής

Όσον αφορά στο σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Αντρέ Μάρτινς δίπλα στον Ρομαό, στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι αυτή είναι μια επιλογή που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού.



Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Λεμονής θα επιλέξει έναν επιθετικογενή μέσο αντί του αμυντικογενούς Καμπιάσο, γνωρίζοντας πως η βασική «συνθήκη» του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους» απαιτεί την επίτευξη δύο γκολ για να έχει ελπίδες πρόκρισης η ομάδα του λιμανιού.

Ο Λεμονής είναι αναγκασμένος να πάρει ρίσκο, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη βασική εντεκάδα της ομάδας του, ενδεχομένως όμως και με τις κινήσεις του από τον πάγκο στη διάρκεια του ματς. Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτε.



Έχει χάσει το πρώτο ματς στην έδρα του και θα πάει στην έδρα των «κιτρινόμαυρων» για να τα παίξει όλα για όλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική τακτική που θ' ακολουθήσουν οι πρωταθλητές.



Ο Λεμονής γνωρίζει πως οι «κιτρινόμαυροι» θα θελήσουν να βγάλουν εκτός ματς τον Φορτούνη, για να μη βρει δημιουργία ο Ολυμπιακός από τον άξονα της μεσαίας γραμμής και γι' αυτόν τον λόγο σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Πορτογάλου.