Αθλητικά Ελλάδα

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

Με γκολ στο 90', ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ (3-2), που είχε πιστέψει ότι είχε πάρει τον βαθμό

Ματσάρα χθες στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στον παράδεισο (στο πρώτο ημίχρονο), να επιστρέφει στη Γη και στο τέλος (κυριολεκτικά, αφού πέτυχε το νικητήριό του τέρμα στο 90 ́) να πανηγυρίζει μια σπουδαίας σημασίας νίκη σε βάρος τη ΑΕΚ (3-2). Τα είχε όλα το αθηναϊκό ντέρμπι: Γκολ, θέαμα, συγκινήσεις, ανατροπή επί ανατροπής του σκορ.



Καιρό είχαμε να δούμε αγώνα - διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι δύο ομάδες έστειλαν σαφές μήνυμα ενόψει των πλέι οφ. Πάντως, αυτός που δικαιούται να χαμογελά είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ουσιαστικά «κλείδωσε» θέση για τα πλέι οφ και θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πει κάποιος ότι και λίγα ήταν τα τέρματα που πέτυχαν, με τους Μπεργκ (24 ́) και Κλωναρίδη (27 ́). Το πρώτο, μετά από ασίστ του Εμποκού και το δεύτερο, μετά από... ριμπάουντ στο δοκάρι της ΑΕΚ.



Η ομάδα του Χιμένεθ τα είχε χαμένα σ’ αυτό το διάστημα και ψαχνόταν. Κάτι έπρεπε να γίνει, αν η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στον αγώνα. Κι αυτό το «κάτι», το βρήκε ο Χιμένεθ, στις αλλαγές που επιχείρησε. Η είσοδος των Χριστοδουλόπουλου και Πέκχαρτ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, γιατί η ΑΕΚ άρχισε πλέον να κινείται πιο απαιτητικά στην περιοχή του Παναθηναϊκού και να στέλνει αρκετές προειδοποιήσεις.



Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός το «γύρισε» στην άμυνα, θέλοντας να συντηρήσει το προβάδισμά του. Λάθος κίνηση, διότι ο Δικέφαλος ανέλαβε πλήρη δράση και έλεγχο του αγώνα. Έτσι, στο 61 ́ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βιγιαφάνιες και ο Χριστοδουλόπουλος δεν αστόχησε (61 ́).



Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων και στο 77 ́, ο Πέκχαρτ με προβολή ισοφάρισε. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε ισόπαλο, ήρθε το γκολ του Μπεργκ στο 90 ́ για να μας θυμίσει ότι, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει αν δεν λήξει ο αγώνας...

Μία ανάσα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Παρά τα προβλήματά του και την γκρίνια του κόσμου, ο Ολυμπιακός έχει το ένα χέρι απλωμένο στο τρόπαιο του πρωταθλητή. Μαθηματικά, χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να κατακτήσει τον τίτλο, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι ο Πανιώνιος δεν θα χάσει άλλο βαθμό μέχρι το τέλος.



Το αγωνιστικό πρόγραμα του Ολυμπιακού μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος; Τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας (Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Αστέρας) κι ένα μόνο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Γιάννινα). Κοντολογίς, είναι θέμα χρόνου για τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίσουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο και για 18η στα τελευταία 20 χρόνια!

Προχθές στον Πειραιά, αναγκάστηκαν να τρέξουν για να ανατρέψουν το σκορ με τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Μανούσο (45 ́), αλλά τα γκολ των Μαρίν (54 ́) και Ρομάο (63 ́) τοποθέτησαν τα ρολόγια στη σωστή τους θέση. Εξάλλου, σ’ αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, σημασία έχει το τρίποντο κι όχι ο τρόπος που κερδίζει μία ομάδα.



Κι όπως παραδέχθηκε μετά τον αγώνα ο Τάκης Λεμονής, «είναι γεγονός ότι είναι μία περίοδος όπου η ψυχολογία μας δεν βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος, όμως, μας βοήθησε να ανακάμψουμε στο δεύτερο ημίχρονο».