Αθλητικά Ελλάδα

Όλη η προσοχή είναι στον Βόλο

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αγωνίζονται σήμερα στο πρωτάθλημα, αλλά σκέφτονται τον τελικό

Ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά ούτε και η ΑΕΚ πρόκειται να αδιαφορήσουν για τα σημερινά τους παιχνίδια, στο πλάισιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα όμως. Ουσιαστικά, έχουν ήδη το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι, που είναι και το πιο σημαντικό: Στον τελικό του κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στον Βόλο. Ένα είναι το σίγουρο, ότι κυπελλούχος Ελλάδας 2016-17 θα είναι Δικέφαλος. Ναι, αλλά αυτός του Βορρά ή του Νότου; Όπως ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις και οι δύο δηλώνουν αισιόδοξοι. Αλίμονο, δηλαδή, αν είχε συμβεί το αντίθετο.



Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, μίλησε περισσότερο για τον τρόπο που προκρίθηκε η ομάδα του στον τελικό και πώς αυτή η ανατροπή βοηθά στην αυτοπεποίθηση: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανατροπή του 0-2 της Αθήνας είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν μία σπουδαία βραδιά ο επαναληπτικός με τον Παναθηναϊκό, που φανέρωσε τι μπορούμε να κάνουμε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε». Όσο για την ΑΕΚ, ο Ίβιτς φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του αντιπάλου του:



«Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και παίζει βελτιωμένο ποδόσφαιρο σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Μία ομάδα με πλάνο, καλό προπονητή και στόχους. Βέβαια είναι ένα ντέρμπι, ένας τελικός κυπέλλου και όλοι θα έχουμε τους δικούς μας στόχους. Πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι' αυτό το παιχνίδι».



Και στην απέναντι πλευρά, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής του... άλλου Δικέφαλου δεν θέλησε να πάρει αυτός όλη τη δόξα για την πρόκριση στον τελικό, αλλά απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του και στον προηγούμενο προπονητή, Χοσέ Μοράις. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα:



«Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ στη μέση της χρονιάς και μεγάλο μερίδιο για την πρόκριση οφείλεται στους παίκτες και στον προκάτοχό μου», είπε σχετικά και συνέχισε: «Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Θέλουμε αυτόν τον τίτλο πάρα πολύ και θα τα δώσουμε όλα, για να πετύχουμε τον στόχο μας. Κερδίσαμε τον πρώτο "τελικό", που ήταν η διπλή μας σύγκρουση με τον Ολυμπιακό. Τώρα, απομένει ο δεύτερος, αυτός που θα δώσει το τρόπαιο».