Αθλητικά Ελλάδα

Μετά τον Σισέ, ο Μπεργκ!

ΠΑΟ

Έξι χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την ίδια σεζόν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προχθεσινή μέρα για τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έφτασε τα 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίδοση που είχε πετύχει μόνο ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Σουηδός επιθετικός, όμως, κατάφερε να αποτελέσει μέρος μίας παράδοσης που έσπασε προχθές ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ την ίδια σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010/11 με τον Γάλλο επιθετικό. Τότε το «τριφύλλι» είχε νικήσει τους Πειραιώτες εντός έδρας και την «Ένωση» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο Κύπελλο αλλά και στα πλέι οφ.

Μάλιστα, ο Σισέ ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει δύο φορές σε εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Από την πλευρά του, τώρα, ο Μπεργκ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει σε δύο διαδοχικές χρονιές κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, κάτι που είχε να γίνει εδώ και 13 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο Μπασικάς τις σεζόν 2002/3 και 2003/04.

Πρώτα ξέσπασε, μετά τους τα έχωσε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ του Μπεργκ στο 90’, αλλά στην συνέχεια τα έχωσε για τα καλά στους παίκτες του για την εικόνα που παρουσίασαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά το τέλος του ματς, ο Έλληνας τεχνικός έκανε αυστηρές παρατηρήσεις στους παίκτες για την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό που τους είπε ο Ουζουνίδης, είναι ότι αυτό που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν εικόνα σοβαρής ομάδας, ενώ τους ξεκαθάρισε ότι για να πετύχουν τους στόχους τους θα πρέπει να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους.

Όπως ανέφερε, οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι, έχασαν τον ρυθμό και το πνεύμα τους και έδωσαν στην ομάδα του Χιμένεθ, δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη.

Πάντως, μετά την κατσάδα, ο Ουζουνίδης συνεχάρη τους παίκτες του για το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη.