Αθλητικά Ελλάδα

Τρίτωσε το καλό για Παναθηναϊκό

Νέα νίκη σε ντέρμπι για το «τριφύλλι», κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο. Σημαντικό διπλό για την ΑΕΚ επί του Πλατανιά

M' ένα πέναλτι του Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Πανιωνίου (1-0) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι. Την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα παίξει τη 2η θέση της κανονικής περιόδου (σε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο υπερτερεί μετά το 1-1 της Νέας Σμύρνης).

Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε πολλές φάσεις, ένα σουτ από Βιγιαφάνιες και Μασούντ, χωρίς ωστόσο Βλαχοδήμος και Γιαννιώτης να ανησυχήσουν. Στο 17ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Αργεντινό σε ένα περίεργο σουτ, με την μπάλα να σταματά στην αριστερή δοκό.



Ο Πανιώνιος είχε μία μεγάλη στιγμή στο 27ο λεπτό, όταν ο Μασούντ έπιασε στον... ύπνο την άμυνα των «πρασίνων». Εκτέλεσε αμέσως το φάουλ, αλλά ο Μασούρας σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο δεύτερο μέρος επικράτησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα.



Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 62 ́, στην απόπειρα του Σουηδού να πλασάρει και τον Γιαννιώτη να δείχνει την κλάση του. Λίγο μετά είχαμε τη φάση που έκρινε το παιχνίδι.



Ο Λέτο μπήκε στην περιοχή και ξέφυγε από τον Τασουλή, που πήγε να τον μαρκάρει. Ο Αργεντινός έπεσε έξυπνα στην περιοχή και ο διαιτητής Γκράνας έδωσε φάουλ-πέναλτι. Μία απόφαση αρκετά αυστηρή, που έκανε γκολ ο Μπεργκ στο 74ο λεπτό.

Σημαντικό διπλό

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ, με 2-0 στην έδρα του Πλατανιά για την 27η αγωνιστική της Super League. Ανέβηκε ξανά στην 5η θέση και, με βάση το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών, η παρουσία της στα play off δείχνει δεδομένη.

Με τον Σέρχιο Αραούχο σε μεγάλα... κέφια, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός στο 18 ́ είδε την κίνηση κρυφού φορ του Βινίσιους, ο οποίος μάζεψε την μπάλα με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και άνοιξε το σκορ. Ο Πλατανιάς απάντησε, επιτέθηκε και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 41 ́ με σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Μπανανά, που εξουδετέρωσε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπάρκας.



Ο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τον Χρήστο Αραβίδη κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Μόλις 150 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή και από δύσκολη πλάγια θέση έγραψε το 0-2 στο 67 ́