Αθλητικά Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ Αρχίζουν οι συγκινήσεις των πλέι-οφ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα (20:30) και Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (18:30), σε δυο αμφίρροπες αναμετρήσεις



Πρεμιέρα σήμερα των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Super League. Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στις (20:30) στην Τούμπα στην πρεμιέρα. Στο δεύτερο παιχνίδι παίζουν Πανιώνιος - Παναθηναϊκός και θα αναμετρηθούν στις (18:30) στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στα πλέι-οφ με δυο βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με έναν, ενώ ΑΕΚ και Πανιώνιος με 0 βαθμούς.



Καλά νέα για τον Μανόλο Χιμένεθ και την ΑΕΚ, ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ στην Τούμπα. Ο Ροντρίγκο Γκάλο που βρισκόταν στη λίστα με τους τραυματίες τη Δευτέρα, λόγω ενός διαστρέμματος στη δεξιά ποδοκνημική που τον ταλαιπωρούσε, προπονήθηκε κανονικά και θα βρίσκεται στη διάθεσή του. Το μοναδικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι ο Χρήστος Αραβίδης.



Με ένα ευχάριστο συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.



Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ματς απέναντι στον Πανιώνιο. Μοναδικοί απόντες ήταν οι Λουντ και Τελάντερ, που συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούν.

Χιμένεθ: «Δυνατοί και συγκεντρωμένοι»



Ο Χιμένεθ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όχι μόνο για το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά συνολικά για τα play offs.



Τα playoffs έτσι κι αλλιώς είναι σημαντικά για την ΑΕΚ, με δεδομένο πως ορίζουν και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όμως ειδικά μετά την απώλεια και του κυπέλλου, η πρωτιά αποτελεί τον μοναδικό στόχο που έχει απομείνει για την Ένωση.



«Δεν θέλω να έχετε καθόλου στο μυαλό σας πως, επειδή είναι το τέλος της περιόδου, τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θα είναι πιο χαλαρά. Να είστε σίγουροι ότι θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση, θα είναι πολύ ανταγωνιστικά και θα έχουν υψηλές απαιτήσεις. Και θα πρέπει σ’ αυτές τις απαιτήσεις να ανταποκριθούμε, για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρώτη θέση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι», τόνισε, μεταξύ άλλων, στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ο Χιμένεθ.



Μάτος: «Θέλουμε να βγούμε πρώτοι»



Ξεκάθαρος ο Λέο Μάτος για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα play offs. Μίλησε για την πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ.



«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι, θέλουμε να παίξουμε του χρόνου στο Champions League. Θέλουμε να παίξουμε πολύ δυνατά από την αρχή. Το ένα παιχνίδι είχε να κάνει με ένα τελικό αποτέλεσμα που κρίνει όλη τη χρονιά, ποιος θα πάρει το Κύπελλο. Αυτό είναι διαφορετικό, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, θα έχουμε πέντε ακόμα παιχνίδια στα οποία θα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Είναι όμως και αυτό εξίσου σημαντικό παιχνίδι, η ΑΕΚ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς, όμως, θα κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε».