Αθλητικά Ελλάδα

Φτερούγησε με την πρώτη στην κορυφή!

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Η ΑΕΚ κέρδισε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και πήρε ρεβάνς για την ήττα στον τελικό κυπέλλου


Με γκολ του Ντίντακ στο 10ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League και ταυτόχρονα πήρε και μια ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό των «Δικεφάλων» πριν από μια εβδομάδα. Με τη νίκη αυτή η Ένωση ανέβηκε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και κέρδισε τον αγώνα με το γκολ του Ντίντακ που ήταν αρκετό να δώσει τους βαθμούς της νίκης. Μάλιστα η νίκη της θα μπορούσε να ήταν ευρύτερη, αν δεν τη σταματούσε τέσσερεις φορές τουλάχιστον ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο γκολκίπερ Παναγιώτης Γλύκος.



Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Κίτσιου (75 ́) και στο 77’ με τον Πέδρο Ενρίκε να μην μπορεί να πλασάρει.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Βαρέλα (66’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Πέδρο Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (62’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος