Αθλητικά Ελλάδα

Έτοιμος για την υπέρβαση ο Ολυμπιακός

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρχίζει σήμερα το Final-4 με δύο σπουδαίους αγώνες


Στο «Sinan Erdem» της Κωνσταντινούπολης, χωρητικότητας 16.000 θεατών, θα «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Μαζί θα χτυπά και η καρδιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι, 5 χρόνια μετά την κατάκτηση του 2ου τροπαίου στην Ιστορία του Συλλόγου το 2012, επιστρέφουν στο ίδιο γήπεδο.



Αυτήν τη φορά, η αντίπαλός του στον τελικό του 2012, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα βρεθεί στον δρόμο του Βασίλη Σπανούλη και των συμπαικτών του στον ημιτελικό της Παρασκευής (18:30) ως η κάτοχος του τίτλου.

Στο 10ο φάιναλ φορ της Ιστορίας του, ο Ολυμπιακός καλείται να βρει τα ψυχικά αποθέματα να δυσαρεστήσει για τέταρτη φορά σε καταληκτική φάση (2012, 2013, 2015) την ΤΣΣΚΑ και να προκριθεί σε έναν 8ο ευρωπαϊκό τελικό, με στόχο το 4ο αστέρι στη φανέλα του.



Το μπάτζετ των 43 εκ. ευρώ της ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη δεν τρομάζει τους Πειραιώτες, που έχουν παίξει σε 6 φάιναλ φορ τα τελευταία 9 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο) και 4 τα τελευταία 6. Η ΤΣΣΚΑ, στο 16ο φάιναλ φορ της Ιστορίας της, θα διεκδικήσει ένα 8ο τρόπαιο, αλλά και «back to back» τίτλους για πρώτη φορά στην Ιστορία της, με τον προπονητή της να ελπίζει πως θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει!

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών (21:30), θέση στο τζάμπολ παίρνουν Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης: Στο τρίτο διαδοχικό φάιναλ φορ η οικοδέσποινα, με προπονητή τον πολυνίκη (με 8 τρόπαια) Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ευελπιστεί πως θα στεφθεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η «βασίλισσα», όμως, των 9 τίτλων στη διοργάνωση θα της το επιτρέψει;



Τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών είναι τα ίδια με αυτά του φάιναλ φορ του 2015, όταν στον τελικό είχαν προκριθεί Ολυμπιακός και Ρεάλ, με τους Ισπανούς να επιστρέφουν τότε στον... θρόνο 20 χρόνια μετά το τελευταίο τρόπαιο (1995). Από εκείνη την ομάδα στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός διατηρεί 6 παίκτες στο ρόστερ του φέτος: Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, ενώ ο ερυθρόλευκος το 2015 Οθέλλο Χάντερ θα βρίσκεται κι αυτός στην Πόλη, με τη φανέλα όμως της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 18:30

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 21:30

Κυριακή

Μικρός τελικός

Τελικός