Αθλητικά Ελλάδα

Ο Σοάρες στο μικροσκόπιο του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε πριν από δύο μέρες τις προτάσεις του Λούμπος Μίχελ και των συνεργατών του για τις μετεγγραφές, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι αναζητήσεις βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Μία από τις θέσεις που ο ΠΑΟΚ αναζητά παίκτες είναι αυτή του αριστερού αμυντικού και ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής έχει στα χέρια του συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων αυτή για τον Ντανίλο Σοάρες. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος, που μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά, μένει ελεύθερος από την Χόφενχαϊμ, έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ και η περίπτωσή του εξετάζεται. Οι πληροφορίες μιλούν για έναν αρκετά καλό ποδοσφαιριστή που, όμως, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο δάχτυλο του ποδιού του που τον κράτησε σχεδόν 18 μήνες εκτός γηπέδων.



Τον Οκτώβριο του 2016 άρχισε να κάνει εντατικό πρόγραμμα αποθεραπείας στις εγκαταστάσεις της Χόφενχαϊμ, πήγε πολύ καλά (συμμετείχε στις δραστηριότητες της δεύτερης ομάδας) και κέρδισε συμβόλαιο στις αρχές του έτους. Δεν μπόρεσε όμως να βρει χρόνο συμμετοχής και πλέον οι άνθρωποι της Χόφενχαϊμ είναι θετικοί στο να τον αφήσουν ελεύθερο να βρει ομάδα.



Γεννημένος στο Μπέλο Οριζόντε στις 29 Οκτωβρίου 1991, ο Ντανίλο Σοάρες (έχει ύψος 1.70μ.) έπαιξε αρχικά ποδόσφαιρο στην Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε και σε ηλικία 19 ετών πήγε στην Ολλανδία σε προπονητικό καμπ από το οποίο τελικά κατέληξε στην Αούστρια Λούστεναου στην Αυστρία. Έκανε τρεις γεμάτες χρονιές στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας με 88 παιχνίδια και τρία γκολ και το 2013 πήγε στη γερμανική Ίγκολσταντ. Έμεινε δύο σεζόν με 62 ματς και ένα γκολ και πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία το 2015, όταν και προέκυψε το πρόβλημα τραυματισμού, γι' αυτό αγωνίστηκε μόνο σε ένα ματς με τη Λεβερκούζεν.



Πάντως, το πόσο έντονη είναι η ανάγκη του ΠΑΟΚ για αριστερό αμυντικό φαίνεται και από δημοσίευμα της εφημερίδας Metrosport, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη συμφωνήσει με ποδοσφαιριστή και θα τον ανακοινώσει λίγο μετά τη λήξη των πλέι οφ.