Αθλητικά Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Απόψε είναι η βραδιά σου ρε Θρύλε

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσε με φόντο την κατάκτηση της τέταρτης κούπας στην Ιστορία του

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζει απόψε (21:00) στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπχτσε με φόντο την κούπα της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κατακτήσουν την τέταρτη κούπα στην Ιστορία τους και η τουρκική ομάδα την πρώτη. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ 82-78 και η Φενέρμπχτσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 84-75.



Αυτή θα είναι η πρώτη «ελληνοτουρκική μάχη» σε τελικό στην Ιστορία της Euroleague. Οι δύο προπονητές, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αντήλλαξαν λόγια εκτίμησης και αναγνώρισης και έσφιξαν τα χέρια κάτω από το τραπέζι, στην πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης Τύπου των δύο φιναλίστ, χθες το πρωί. «Σεβαστείτε, φιλοξενείστε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους! «Φαβορί η Φενέρ», είπε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», δίνοντας την υπόσχεση πως οι παίκτες του θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.



Ρεβάνς ή... repeat;



Για τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι περίπου ό,τι για την ΤΣΣΚΑ ο... Ολυμπιακός.



Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει στερήσει στους «ερυθρόλευκους» πάρα πολλούς τίτλους. Ο σημερινός τελικός απέναντι στη Φενέρμπαχτσε προσφέρει στους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία για μια μεγάλη ρεβάνς.



Ο «Ζοτς» από το 1994 μέχρι και σήμερα μετρά 92 αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας 58 νίκες. Το ρεκόρ του με τον Παναθηναϊκό είναι 51-30, έχοντας επικρατήσει στις επτά από τις οκτώ σειρές τελικών απέναντι στους Πειραιώτες, με μοναδική απώλεια την τελευταία τους συνάντηση στους τελικούς του 2012. Όσο για τους τελικούς Κυπέλλου, μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες απέναντι στον Ολυμπιακό.



Σε Final Four Ολυμπιακός και Ομπράντοβιτς συναντώνται για πρώτη φορά και ο Σέρβος τεχνικός κυριαρχεί με 3-0. Το 1994, ως προπονητής της Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ κι έναν χρόνο μετά τον πάγκο της Ρεάλ στη Σαραγόσα, στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» τον τίτλο στον τελικό, ενώ το 2009 με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε τους Πειραιώτες στον ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου.



Θα επιστρέψει ο εφιάλτης Ομπράντοβιτς για τον Ολυμπιακό ή θα καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν τη μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία τους απέναντί του;



Η απάντηση απόψε!