Αθλητικά Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Εξελίξεις εντός των ημερών

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει σήμερα από την Αγγλία και δεν αποκλείεται, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού

Πάει και αυτή η εβδομάδα και, όπως τόνιζαν εδώ και μέρες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένονται μετά το τέλος των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Σήμερα, λοιπόν, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Γαλλία ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν βέβαια και οι τελικοί Κυπέλλων, που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο. Κι απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την Αγγλία οι «μηχανές» θα... φουλάρουν για να τελειώσει ακόμα και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το θέμα του προπονητή.



Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι των Πειραιωτών δεν έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις, ακόμα και με προπονητές που - όπως ακούγεται χαρακτηριστικά - δεν έχουν παρελάσει από τον ελληνικό Τύπο. Το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε τέσσερεις με πέντε μέρες αναφορικά με τον προπονητή που έχουν «σταμπάρει» στο λιμάνι και θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους.



Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι οι προπονητές πρώτης διαλογής που αναζητάει ο Ολυμπιακός, δεν έχουν σε προτεραιότητα το ελληνικό πρωτάθλημα (λογικό, αν φτάνουν στ’ αφτιά των ανθρώπων οι λεπτομέρειες που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο!) και είναι διατεθειμένοι να περιμένουν ακόμα και μέχρι τα μέσα Ιουνίου για να βρουν την επόμενη επαγγελματική τους στέγη. Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, έχουμε φτάσει 21 Μαΐου και ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι ακόμη στην αναζήτηση του προπονητή που θα τον οδηγήσει τη νέα σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περίπου τρεις εβδομάδες ξεκινάει η καλοκαιρινή προετοιμασία.



Τα ονόματα που υπάρχουν στα συρτάρια των πρωταθλητών Ελλάδας είναι αρκετά. Ο Πελεγκρίνο της Αλαβές θα ήταν η ιδανικότερη λύση, σύμφωνα με τα «θέλω» των Πειραιωτών, αλλά ο συγκεκριμένος προπονητής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ισπανικών ομάδων (π.χ. Θέλτα Βίγο). Όσο για τον Κίκε Σετιέν, που φεύγει από τη Λας Πάλμας, μοιάζει να είναι η πιο εφικτή λύση, αλλά και αυτός περιμένει κάτι από Ισπανία (ίσως από την Μπέτις, ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι έχει κλείσει κιόλας στους Ανδαλουσιάνους).



Τον τελευταίο καιρό γίνεται ένας κακός χαμός από προτάσεις μάνατζερ. Ο τελευταίος που προτάθηκε στον Ολυμπιακό είναι ο 45χρονος πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ, Μπέσνικ Χάσι! Με τον Κοσοβάρο προπονητή οι Βέλγοι είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2015-16. Πρόκειται για μία περίπτωση που ενδεχομένως να μην περάσει απαρατήρητη. Και φυσικά, στο τραπέζι εξακολουθεί να βρίσκεται το όνομα του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν και του Ραζβάν Λουτσέσκου.