Αθλητικά Ελλάδα

ΠΛΕΙ ΟΦ Ντέρμπι με τεράστια σημασία

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι-βαρόμετρο

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν, μετά τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν στο μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη. Η έκβαση του αγώνα, όμως, εκκρεμεί (σ.σ. στο σημείο της διακοπής προηγούνταν οι «πράσινοι» με 1-0). Το πιο πιθανό είναι να μηδενιστεί ο Παναθηναϊκός και να του αφαιρεθούν και βαθμοί. Αν συμβεί αυτό, οι πιθανότητές του για να τερματίσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ και να συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το ερχόμενο καλοκαίρι θα μειωθούν δραματικά. Κι είναι γι’ αυτό που το σημερινό του παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (20:30) προσλαμβάνει τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει με τίποτα να χάσει αυτό το παιχνίδι, που ίσως θέσει τέρμα στις όποιες ελπίδες του για κατάληψη της πρωτιάς στα πλέι οφ. Συνεπώς, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το τρίποντο.



Από την πλευρά της, η ΑΕΚ γνωρίζει ότι, αν κερδίσει, ουσιαστικά θα θέσει εκτός μάχης τον Παναθηναϊκό και θα παραμείνει η ίδια στο κόλπο, περιμένοντας τα άλλα δύο ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στην προηγούμενη αγωνιστική, η αθηναϊκή ομάδα αιφνιδιάστηκε από τον Πανιώνιο και έχασε με 0-1, «σβήνοντας» παράλληλα και το πλεονέκτημα που απέκτησε με τη νίκη της στην Τούμπα. Αν χάσει και σήμερα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζόρικα, καθώς θα έχει ακόμη να αντιμετωπίσει, εκτός έδρας, τον Πανιώνιο αλλά και τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, από όποια οπτική γωνία κι αν εξετάσουμε το σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, το αποτέλεσμα αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς την τύχη και των δύο ομάδων.



Λίγο νωρίτερα (18:15), ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι με επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι Νεοσμυρνιώτες βολεύονται και με ισοπαλία (με δεδομένη την εκτός έδρας νίκη τους επί της ΑΕΚ), ενώ ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια για απώλεια βαθμών, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα του από την ΑΕΚ. Συνεπώς, θα έχουμε και στην Τούμπα «μάχη» για τη νίκη, με τη σημείωση ότι, λόγω έδρας, οι Θεσσαλονικείς ίσως έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.



Το σημερινό πρόγραμμα:



ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 18:30

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 20:30



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



Πανιώνιος 2 2-1 4

ΑΕΚ 2 1-1 3

Παναθηναϊκός 1 1-1 2

ΠΑΟΚ 1 0-1 2