Αθλητικά Ελλάδα

Πλεονέκτημα στους… Δικέφαλους

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν οι κερδισμένοι χθες και όλα δείχνουν ότι η πρωτιά στα πλέι οφ θα είναι δική τους υπόθεση


Φτάσαμε στα μισά των πλέι οφ στην Ελλάδα (εκκρεμεί βέβαια η έκβαση του διακοπέντος αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ) και οι δύο Δικέφαλοι έχουν πλεονέκτημα για την πρωτιά. Οι χθεσινές νίκες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (1-0 τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο αντίστοιχα) διαμόρφωσαν νέα δεδομένα στην κορυφή και η σύγκρουση των δύο στην 6η και τελευταία αγωνιστική δεν αποκλείεται να κρίνει την ομάδα που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέτριο μέχρι κακό ήταν το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ταλαιπώρησαν τον εαυτό τους αλλά και τους οπαδούς τους, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις μπόρεσαν να... ξυπνήσουν τον κόσμο στην κερκίδα. Ο Παναθηναϊκός, με πολλούς απόντες (λόγω τιμωριών και τραυματισμών) γνώριζε ότι ελάχιστες πιθανότητες είχε να κερδίσει την ΑΕΚ.



Αλλά κι από τη δική τους πλευρά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τη δύναμη να αξιοποιήσουν την ανωτερότητά τους. Μέχρι, βέβαια, που ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το λυτρωτικό γκολ στο 85 ́, που έστειλε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου στην Τούμπα (1-0), σε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν τον αγώνα με εμφανή στόχο να πάρουν τα ηνία του, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Πανιωνίου, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στο αγαπημένο τους παιχνίδι, στην κόντρα-επίθεση. Το ματς ήταν κακό, δεν υπήρχε ρυθμός ούτε και καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.



Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος. Έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Πέλκα κτύπησε στο δοκάρι (54 ́), ενώ στο 68 ́ αποβλήθηκε ο μέσος του Πανιωνίου, Μασούντ. Αυτό απλοποίησε τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που βρήκε τελικά τη λύση με το πολύ ωραίο γκολ του Πρίγιοβιτς (75 ́).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ 3 2-1 6

ΠΑΟΚ 2 1-1 5

Πανιώνιος 3 2-2 4

Παναθηναϊκός 2 1-2 2

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (μεθαύριο): Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.