Αθλητικά Ελλάδα

Νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Αγκαλιά οι Θεσσαλονικείς με την 1η θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός προχώρησαν με νίκες στους χθεσινούς αγώνες της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ νωρίτερα ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ. Βαθιά «ανάσα» πήρε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 4η αγωνιστική των play off.

Καλύτερη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άξιζε τη νίκη. Υπό το βλέμα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αποθεώθηκε από τους λιγοστούς (3.500) φίλους των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον δικό του ρυθμό, μπλοκάροντας ολοκληρωτικά την ανάπτυξη της ΑΕΚ από τα πλάγια.



Θα μπορούσε να προηγηθεί ακριβώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου, όταν από κόρνερ του Χουλτ ο Μολέντο άφησε με κεφαλιά «άγαλμα» τον Ανέστη, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, η ΑΕΚ έχασε κλασική ευκαιρία, δημιουργώντας μια αντεπίθεση για... σεμινάρια.



Ξεκίνησε από από «μαγική» κεφαλιά-πάσα του Τσιγκρίνσκι, καταπληκτικό «πάρσιμο» της μπάλας από τον Μάνταλο και υπέροχη ντρίπλα με αλλαγή κατεύθυνσης του Χριστοδουλόπουλου στον Χουλτ. Όμως στην κρίσιμη στιγμή, εντελώς μόνος απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πλάσαρε στο κέντρο της εστίας και ο 23χρονος γκολκίπερ απέκρουσε.

Η Ένωση αδυνατούσε να αντιδράσει. Με μόνιμο... ανασταλτικό παράγοντα τον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος καθυστερούσε χαρακτηριστικά την ανάπτυξη, τα περίμενε όλα από τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της ήταν σε καλή μέρα, αλλά αυτό δεν αρκούσε.



Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός Χατζηγιοβάνης ήταν εξαιρετικός, οι Κουρμπέλης, Ζέκα κέρδισαν τον χώρο του κέντρου, ενώ ο Κουτρουμπής «εξαφάνισε» τον Αραούχο. Το μόνο που έλειπε για τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ κι αυτό ήλθε με το πέναλτι του Σέμπα Λέτο στο 62'. Στην παράβαση (χέρι) υπέστη ο Γκάλο που προσπάθησε να ανακόψει τον Χατζηγιοβάνη.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλεόν «αγκαλιά» με την πρώτη θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League, ενώ οι δύο μεγάλοι της Αθήνας μαζί με τον Πανιώνιο θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν την τελευταία θέση. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που θα διευθετηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Το αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 14' χάρισε στους Θεσσαλονικείς τη νίκη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της Super League. Παρά τις απουσίες των δύο ομάδων παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να κερδίζει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και με την «τριπλέτα», Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ενρίκε να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους «κυανέρυθρους».



Η απουσία του Σιώπη από το κέντρο του Πανιωνίου ήταν εμφανέστατη, όπως και του τιμωρημένου Μασούντ, στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 14' με «σύμμαχο» την τύχη πήρε το προβάδισμα. Στην προσπάθεια του Πρίγιοβιτς να γυρίσει την μπάλα προς την «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων παρενεβλήθη ο Ρισβάνης, της άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή.



Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο 26', όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Τσίμιροτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γλύκος είπε «όχι» στον Μπεν στο τετ-α-τετ που είχαν. Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του ματς. Τα πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες δεν επέτρεψαν στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, γεγονός που «βόλεψε» περισσότερο τους φιλοξενούμενους.



Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο μέρος να μην είχαν το ίδιο πρόσωπο, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, παρ' όλ' αυτά στο 74', στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στην επανάληψη θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Μπαντής, όμως, με νέα σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε στον Πέλκα να πανηγυρίσει. Στο 85' η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπίσεσβαρ πέρασε λίγο άουτ.