Αθλητικά Ελλάδα

ΠΑΟ Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει ήδη τη νέα περίοδο

Μολέντο, Κλωναρίδης, Λέτο και Εμποκού αποτελούν τις τέσσερεις βασικές προτεραιότητες

Οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης σκέφτονται ήδη τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, ωστόσο σε πρώτη φάση θα ασχοληθούν με αυτές που κρίνουν ως επείγουσες. Κι αυτές, είναι οι περιπτώσεις των Ροντρίγκο Μολέντο, Βίκτωρα Κλωναρίδη, Σεμπάστιαν Λέτο και Πολ Ζοσέ Εμποκού.



Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο Μολέντο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 και εάν ο Λυμπερόπουλος δεν συμφωνήσει με τον μάνατζερ τού 31χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού για ανανέωση του συμβολαίου, τότε θα στραφεί στην πώλησή του και θα τον αντικαταστήσει. Όσο για τον Κλωναρίδη (δανεικός από τη Λανς), ο Λυμπερόπουλος θέλει να τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό και έχει επαφές με τους παράγοντες της γαλλικής ομάδας, για να συμφωνήσουν στο τίμημα της αγοράς του. Εκτιμάται πως με 150.000 ευρώ, ο Κλωναρίδης θα μείνει στην Αθήνα.



Όλα παίζονται και για την παραμονή του Λέτο. Ο Αργεντινός θα μείνει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι και αν επιμένει στις απαιτήσεις που είχε εκφράσει τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή απολαβές που αγγίζουν τις 600.000 ευρώ ετησίως, τότε μάλλον δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του.



Τον Παναθηναϊκό απασχολεί, επίσης, η περίπτωση του Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο 25χρονος Κονγκολέζος επιθετικός είναι δανεικός από την Κιέβο και η ιταλική ομάδα αξιώνει πολλά χρήματα για να τον πουλήσει. Συνεπώς, οι πράσινοι ίσως αναζητήσουν έναν εξτρέμ για να τον αντικαταστήσουν και στην... εξίσωση να μπει ο στράικερ της Ομόνοιας, Δημήτρης Χριστοφή, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υποψηφίους.