Αθλητικά Ελλάδα

Αντί γιορτή, έγινε «πόλεμος»!

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες στον Βόλο, πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, που αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πράματα και θάματα έγιναν χθες στον Βόλο, αρκετά πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, συγκρούσεις με την Αστυνομία, πετροπόλεμος, βανδαλισμοί, χρήση χημικών, τραυματισμοί και γενικά... μπάχαλο. Κι όλ’ αυτά, αρκετή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας.



Δυστυχώς, τα αίματα άναψαν νωρίς και πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας. Τελικά, έπειτα από σύσκεψη μεταξύ των ανθρώπων της ΕΠΟ, της Αστυνομίας, της τοπικής Αρχής και παραγόντων των δύο φιναλίστ, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα, προφανώς προς αποφυγήν περαιτέρω επεισοδίων.



Όπως είπαμε, οι πρώτες φασαρίες άρχισαν έξω από το γήπεδο και συγκεκριμένα στην αερογέφυρα, κοντά στο γήπεδο. Και άρχισαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, έπειτα από ένταση που είχαν με οπαδούς της ΑΕΚ. Εκεί, έγιναν μάχες σώμα με σώμα! Στη συνέχεια, άναψαν φωτιές και σε όλη την περιοχή (συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου) η κατάσταση ήταν αποπνικτική.



Και επειδή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ήταν δυνατό να μείνουν μακριά από τα επεισόδια, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ πήραν και το σημαιάκι του κόρνερ, πετώντας καρέκλες προς τις Αρχές. Ταραχές, όμως, είχαμε και στην επίσημη κερκίδα του γηπέδου, με τους παράγοντες της ΕΠΟ να μαζεύουν άρον άρον τα πράγματα που ετοίμαζαν για την... τελετή έναρξης (αυτή τους μάρανε!).



Γενικά, με πραγματικό πεδίο μάχης έμοιαζε η περιοχή. Οι οπαδοί έριχναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους (μέχρι και την ελληνική σημαία χρησιμοποίησε κάποιος, ως «όπλο»!), ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με δακρυγόνα. Και φυσικά υπήρξαν τραυματίες, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 20 άτομα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αρκετοί είχαν χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ κάποιοι ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση.



Και, όπως είπαμε, τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα, με μισή ώρα καθυστέρηση (άρχισε στις 21:00). Λόγω του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατό να δημοσιευτεί το ρεπορτάζ του τελικού. Λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στην αυριανή έκδοση.