Αθλητικά Ελλάδα

Ελλάδα, μπορείς!

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΛΟΥΚΑΣ, ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ, ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ, ΚΑΛΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ
Η ώρα της γιορτής της καλαθόσφαιρας πλησιάζει, αφού την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε το πρώτο τζάμπολ στην 40ή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ. Και είναι φυσιολογικό οι... εραστές της πορτοκαλί μπάλας να βρίσκονται σε εγρήγορση, αφού αδημονούν να παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους -οι τυχεροί από κοντά- τους Ευρωπαίους αστέρες της καλαθόσφαιρας. Μεγάλος απών από τη διοργάνωση ο αστέρας της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η απουσία του, ασφαλώς και αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την «επίσημη αγαπημένη», αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, ο Κώστας Μίσσας θα πρέπει να βρει τους τρόπους να παρουσιάσει την ομάδα του ανταγωνιστική για να πετύχει στους στόχους της.


Άλλωστε, παρά την απουσία του Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα είναι αλήθεια ότι δεν στερείται ταλέντου, αφού παίκτες όπως ο Σλούκας, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, οι Πρίντεζης, Αγραβάνης και Μάντζιαρης που αγωνίστηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, ο Παπαγιάννης που αγωνίζεται στο NBA, καθώς και άλλοι που είναι βασικοί στις ομάδες τους, όπως ο Καλάθης και ο Μπουρούσης, μπορούν, εάν βρεθούν στην ημέρα τους, να κάνουν τη διαφορά. Απλώς ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην Εθνική. Το θετικό είναι ότι ο κόουτς Μίσσας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τούς διεθνείς και έχει τον τρόπο να πάρει το 100%. Άλλωστε βρίσκεται χρόνια στο κουρμπέτι και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέγηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής πριν από το Ευρωμπάσκετ.


Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα φαβορί. Ισπανία και Σερβία (παρά την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς), δικαιολογημένα κατέχουν τον τίτλο, όμως αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την Ελλάδα, που, παρά την απουσία του Αντετοκούνμπο, ήταν και παραμένει μεγάλη δύναμη στην ευρωπαϊκή καλαθόσφαιρα. Όπως επίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει Γαλλία, Ιταλία και Λιθουανία, που πάνε στο Ευρωμπάσκετ με μεγάλες φιλοδοξίες.