Ειδήσεις

Ακροαριστερό δηλητήριο στα σχολεία: Ρητορική μίσους κατά Αστυνομίας & ΕΦ

Ακροαριστεροί αρνητές των μέτρων κατά του κορωνοϊού καλούν τους μαθητές να παρανομήσουν συμμετέχοντας σε διαδήλωση των «Antifa» το Σάββατο. Καλλιέργεια μίσους κατά των εργαζομένων σε Αστυνομία και Εθνική Φρουρά που ήδη εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες.

Μετά τους «συνωμοσιολόγους» της Λεμεσού, τη σκυτάλη για διαδήλωση εν μέσω πανδημίας παίρνουν οι ακροαριστεροί. Αύριο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 η γνωστή οργάνωση «Antifa» της Λευκωσίας οργανώνει διαδήλωση, παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις, αλλά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα και που απαγορεύουν ρητά τις διαδηλώσεις.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν σε σχολεία της Λευκωσίας φυλλάδια με τίτλο «Prelockdown Blues» που χωρίς ίχνος ευθύνης για τυχόν διασπορά του ιού καλούν τους μαθητές να παρανομήσουν συμμετέχοντας στη διαδήλωση με το σύνθημα «Εν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία».

Τα φυλλάδια ήλθαν στην κατοχή της «Σημερινής» και εμφανίστηκαν σε σχολείο της Λευκωσίας. Υπό την κάλυψη της δυσφορίας κατά των μέτρων οι «Antifa» διοχετεύουν το ακροαριστερό τους δηλητήριο με σκοπό την «στρατολόγηση» μαθητών για συμμετοχή σε παράνομες και επικίνδυνες για την υγεία ενέργειες. Στην εισαγωγή της η «έκτακτη αντιφασιστική έκδοση» λέει: «Το έντυπο που κρατάς στα σσιέρκα σου εν μια προσπάθεια επικοινωνίας τζιαι ένα κάλεσμα σε διαδήλωση σε μια εποχή που μας εζαλίσαν με ατομικές ευθύνες τζιαι ατομικές ενοχές, που μας θέλουν μόνους, συγχυσμένες, τζιαι γέριμους. Εγράφτηκε που τη συνέλευση antifa λευκosa. Απαγορεύεται το μοίρασμα!!!»

a1.jpg

b1.jpg

c1.jpg

d1.jpg

Να σημειωθεί ότι τα φυλλάδια είναι τυπωμένα σε γλασέ φυλλάδιο, πράγμα που προκαλεί ερωτηματικά για τους πόρους της κατά τ' άλλα αντικαπιταλιστικής οργάνωσης η οποία είναι παντελώς ανώνυμη και κρύβει τα μέλη της.

Ανακάτεμα πραγματικών ανησυχιών με άσχετα θέματα

Η αντίθεση των ακροαριστερών αρνητών των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού εκφράστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου με την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων ως το πρώτο μέτρο για ανάσχεση της πανδημίας. Στις τότε τοποθετήσεις τους υποβιβάστηκε η επικινδυνότητα της πανδημίας και στις διαδηλώσεις σημειώθηκε επίθεση κατά κληρωτού στρατιώτη της Εθνικής Φρουράς και τραυματίστηκαν αστυνομικοί που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Πολιτικοποιήθηκε αχρείαστα το θέμα και τα μέτρα παρουσιάστηκαν σαν δήθεν βήμα προς την διχοτόμηση. Μάλιστα, η «Antifa» Λευκωσίας κυκλοφόρησε αφίσα «αλληλεγγύης» προς τον δράστη της άνανδρης επίθεσης κατά του στρατιώτη.

nth.JPG

Στην νέα ανακοίνωση των «Antifa» που παρουσιάζουμε σήμερα υπάρχουν στοιχεία που βρίσκουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και εκτός ακροαριστεράς σύμφωνη, όπως για παράδειγμα το «ενάντια στο δόγμα ησυχία-τάξη-ασφάλεια τζιαι τη ζοφερή πραγματικότητα του δουλειά-οθόνη-φαΐ-ύπνος σαν τη μόνη αποδεκτή μορφή ζωής». Επίσης, η κριτική ενάντια στις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους, την ανάγκη χαρτογράφησης των ευάλωτων ομάδων, τα μέτρα για προστασία των γηροκομείων και τον σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία που επιφέρει το lockdown, είναι ζητήματα τα οποία συζητούνται ήδη πολιτισμένα στη δημόσια σφαίρα.

Όμως, στο φυλλάδιο των «Antifa» ανακατεύονται θέματα άσχετα με την πανδημία τα οποία πολιτικοποιούν την αντίδραση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και με βάση άλλες σκοτεινές ατζέντες. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα «ενάντια στη διχοτόμηση, τον συστημικό ρατσισμό τζιαι τον εκφασισμό της κοινωνίας που πλαισιώνουν την ολοκληρωτική διαχείρηση της πανδημίας». Πώς ακριβώς τα μέτρα που αφορούν όλο τον πληθυσμό αποτελούν «συστημικό ρατσισμό» και «εκφασισμό της κοινωνίας» οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν εξηγούν.

Η ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών και εντυπωσιακών υπερβολών, παρουσιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα «φασιστικό» κράτος που επιτίθεται στους πολίτες του λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της πανδημίας. «Μπλόκα στους δρόμους να ελέγχουν τα χαρτιά μας, στρατιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας, απαγόρευση κυκλοφορίας τζιαι διαδηλώσεων, ατέλειωτες ουρές εργαζομένων για τεστ για covid-19, προστίματα με την κάθε ευκαιρία, αστυνομικές αυθαιρεσίες, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, απόλυτη επισφάλεια στην εργασία, μειώσεις μισθών & απολύσεις...», αναφέρεται στην εισαγωγή.

Η στείρα κριτική που δεν συνοδεύεται από εναλλακτικές προτάσεις παρά μόνο αφορισμούς δημιουργεί ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς και τα απώτερα κίνητρα πίσω από την διαδήλωση.

Στοχοποίηση Αστυνομίας, ΕΦ, δημοσιογράφων

Σε διαφημιστικό βίντεο των «Antifa» στο Facebook παρουσιάζεται με ζοφερό τρόπο η Αστυνομία κάτι το οποίο γίνεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα από την εποχή που η πολιτεία αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα αστυνόμευσης κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας στην παλιά Λευκωσία.

Η πολιτική απόφαση για συνδρομή της Εθνικής Φρουράς προς την Αστυνομία λόγω του ότι πολλά στελέχη της τελευταίας βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό, παρουσιάστηκε αρχικά από το ΑΚΕΛ ως «πρωτοφανές και ακραίο μέτρο» και περίπου ότι η κυβέρνηση «έβγαλε το στρατό στους δρόμους». Και όλα αυτά ενώ τα στελέχη και των δύο οργανισμών εργάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες και αφόρητη πίεση.

vee.JPG

Σε αυτό το κλίμα, συνθήματα που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό στην Λευκωσία βάζουν σε κίνδυνο τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς με συνθήματα όπως «οι μπάτσοι εν θεραπεύκουν τον ιό», «οδοφράγματα, μπάτσους τζιαι στρατό, τα μέτρα βρωμούν φασισμό» και «κανεί μπάτσους ολάν».

11166.jpg

Αυτή η στοχοποίηση και δαιμονοποίηση των εργαζομένων σε αστυνομία και στρατό ξεκίνησε πολύ πιο πριν, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν στη Λευκωσία αφίσες μίσους κατά της ΜΜΑΔ και της ΕΦ, με αφορμή τις κοινές περιπολίες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Οι αφίσες εικόνιζαν άνδρες της ΜΜΑΔ και έγραφαν «τούντες ροές ποιος εννά τες καθαρίσει;» με σαφή υπονοούμενα.

15e0a1f6f69b0a[1].JPG

Είναι ανησυχητικό το ότι κάποιοι, χωρίς να αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, συστηματικά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα στην κυπριακή κοινωνία.

Στην «αντιρατσιστική πορεία» στη Λεμεσό στις 16 Ιουνίου, στην οποία «Antifa» και «Σπιριθκιά» ήταν συνδιοργανωτές, είχαν ακουστεί συνθήματα εμφύλιου διχασμού και υποκίνησης βίας και εντάθηκε η καλλιέργεια του μίσους κατά της αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα κάθε αντίθετη άποψη βαφτίζεται αυθαίρετα «φασιστική» και «ρατσιστική». Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν τότε ήταν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «βία στη βία της αστυνομίας» και «τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Ένα άλλο άκαιρο σύνθημα που ακούστηκε στην διαδήλωση του Ιουνίου ήταν και το εμφυλιοπολεμικό «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς» που παραπέμπει στη γνωστή μάχη στην Πελοπόννησο μετά την αποχώρηση των Γερμανών το 1944. Το ίδιο σύνθημα φώναζε και μαθήτρια που ισχυρίστηκε ότι δήθεν «λιντσαρίστηκε» στο Λύκειο Δασούπολης γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα ιδεολογικά πλοκάμια της ακροαριστεράς έχουν παρεισφρύσει μέσα στα σχολεία.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και τα φυλλάδια των «Antifa» χαρακτηρίζονται από μίσος και αφαιρούν την ανθρώπινη φύση και την ελευθερία των εχθρών τους, παρουσιάζοντάς τους περίπου ως στόχους που δικαιολογείται η επίθεση και η άσκηση βίας.

aft.JPG

Με αφορμή το συμβάν στο Λύκειο Δασούπολης, η ανακοίνωση των «Antifa» προσπάθησε να δώσει μια άλλη ανάγνωση στο όλο γεγονός, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά είναι ένα δείγμα του «φασισμού» που δήθεν υπάρχει σε όλη την κοινωνία, από τα σχολεία μέχρι την αστυνομία, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ και την Εκκλησία.

Υποστήριξαν πως η επίθεση «αποτελεί για μας ένα ακόμα στιγμιότυπο της εθνικιστικής, αυταρχικής βαρβαρότητας που ζούμε. Όταν η κοινωνία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στρατόπεδο, όταν η λιμενική αστυνομία απωθά βάρκες με πρόσφυγες, όταν το κράτος φυλακίζει αιτητές ασύλου, όταν η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα οδοφράγματα, όταν στα σχολεία γιορτάζεται το ενωτικό δημοψήφισμα τζιαι ο γρίβας, όταν στην εκκλησία, στην τηλεόραση, στα γήπεδα, στα ΜΜΕ ο κυρίαρχος λόγος επιτάσσει την εθνική πολεμική ενότητα, τότε ποιος ξαφνιάζεται που ένα τέθκοιο συμβάν; Ο φασισμός έννεν μονολιθική οντότητα: ανεβάιννει που τα κάτω προς τα πάνω, κατεβαίννει που τα πάνω προς τα κάτω, διαχέεται που τες κρατικές δομές στες κοινωνικές σχέσεις τζιαι αντίστροφα».

Επίσης, σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν την όποια δημοσιογραφική έρευνα και κριτική, στοχοποιούνται τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι και η ελευθεροτυπία.

mp.JPG

Η συλλογική ταύτιση όλων αυτών που θεωρούν «εχθρούς» τους ως «μη-ανθρώπων» και ως «φασιστών» ανοίγει τον δρόμο σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια τα οποία η Κύπρος έζησε στο παρελθόν και δεν θέλει να ξαναζήσει.

Να σημειωθεί πως λάδι στη φωτιά είχε ριχθεί λίγες μέρες πριν όταν εμφανίστηκε σύνθημα στη παλιά Λευκωσία που έγραφε «οι αντικατοχικές γιορτάζουν τη διχοτόμηση» με υπογραφή των «Antifa». Πρόκειται για το γνωστό αντιφατικό σύνθημα το οποίο υιοθέτησαν και άλλοι αριστεροί και ακροαριστεροί κύκλοι, όταν προσπάθησαν επίσης να δαιμονοποιήσουν την ειρηνική αντικατοχική πορεία των μοτοσυκλετιστών στις 17 Οκτωβρίου 2020. Για περίπου μια εβδομάδα γράφονταν ασύστολα ψεύδη και στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι παρουσιαζόμενοι ως «φασίστες» που σκοπό είχαν δήθεν να προκαλέσουν «χάος» ή «πραξικόπημα» ή να αποτρέψουν την «εκλογή» του Μουσταφά Ακιντζί. Πολλοί από αυτούς που τα έγραφαν ήταν επώνυμοι και ασπάζονται τις ίδιες απόψεις και αρκετοί ήταν οι ίδιοι παρόντες και στα επεισόδια στη Λήδρας.

abt.width-600[1].jpg

Οι «Antifa» Λευκωσίας καλούν επίσης τακτικά τους Ελληνοκύπριους να μην υπηρετήσουν την θητεία τους στην Εθνική Φρουρά, τη στιγμή που η Κύπρος είναι στρατιωτικώς κατεχόμενη και υποφέρει από τον τουρκικό εθνικισμό και την παρουσία της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

fa1.JPG

Η τοποθέτηση της Αστυνομίας

Σήμερα το πρωί, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «υπενθυμίζει τις πρόνοιες του διατάγματος (Αρ. 54) 2020, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα και πιστή εφαρμογή του.»

Όπως αναφέρει: «Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, προνοεί την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων, συναυλιών, υπαίθριων πανηγυριών και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Νοεμβρίου, 2020.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου.

H απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων προέκυψε από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων και την αδήριτη ανάγκη ανακοπής της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή και συμμόρφωση προς τα διατάγματα και τις συστάσεις των ειδικών, ώστε να επιτύχουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα μας.»

Η ανακοίνωση των «Antifa» Λευκωσίας

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση των «Antifa» Λευκωσία, που επίσης αναδημοσίευσαν και άλλες «Antifa» και η ανώνυμη οργάνωση «Σπιριθκιά»:

sp.JPG

Πορεία για την υγεία & την ελευθερία

Μπλόκα στους δρόμους να ελέγχουν τα χαρτιά μας, στρατιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας, απαγόρευση κυκλοφορίας τζιαι διαδηλώσεων, ατέλειωτες ουρές εργαζομένων για τεστ για covid-19, προστίματα με την κάθε ευκαιρία, αστυνομικές αυθαιρεσίες, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, απόλυτη επισφάλεια στην εργασία, μειώσεις μισθών & απολύσεις…

Διαδηλώνουμε για την υγεία τζιαι την ελευθερία!

- Γιατί το παραμύθι της "ατομικής ευθύνης" έγινε το χαλί κάτω που το οποίο χώννουνται η απροθυμία του κράτους να περιθάλψει όσες το έχουν ανάγκη τζιαι ούλλες οι ελλείψεις σε εξοπλισμό τζιαι προσωπικό που τα νοσοκομεία.

- Γιατί η εργατική τάξη δέχεται δυσανάλογα τες αρνητικές επιπτώσεις των αυταρχικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας. Γιατί για κάποιες η τηλε-εργασία έννεν επιλογή, τζιαι συνεχίζουν να εργάζονται εκτεθειμένες στον ιό. Οι υποχρεωτικοί αυτοπεριορισμοί συχνά σημαίνουν απλήρωτες μέρες άδειας που τη δουλειά χωρίς καμιά οικονομική στήριξη.

- Γιατί κράτος, media τζιαι αφεντικά –όπως είδαμε πρόσφατα με τον διευθυντή της cypra- παρουσιάζουν τους μετανάστες ως υγειονομικό κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ εντάθηκαν οι διαδικασίες κράτησης, απέλασης τζιαι επαναπροωθήσεων.

- Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την τελευταία δυνατότητα διαμαρτυρίας τζιαι άσκησης κριτικής σε ένα αυταρχικό κράτος, το δικαίωμα στη διαδήλωση. Χωρίς να υπάρχει καμιά ένδειξη για εξάπλωση του ιού σε διαδηλώσεις, σε αντίθεση με τις ξεκάθαρες ενδείξεις για εξάπλωση σε χώρους εργασίας.

- Γιατί η μείωση της διασποράς θα μπορούσε να επιτευχθεί με κλεισίματα των μαχαζιών τζιαι όι καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, που έσσιει σοβαρές επιπτώσεις στις διαπροσωπικές μας σχέσεις τζιαι την ψυχική μας υγεία. Την ίδια ώρα που επιτρέπουνται οι γάμοι τζιαι οι λειτουργίες με δεκάδες/εκατοντάδες άτομα, την ίδια ώρα που ο κόσμος στοιβάζεται στα κκαφέ, απαγορεύεται να κυκλοφορούμε τη νύχτα ακόμα τζιαι σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Η πανδημία έφερε πιο έντονα που ποττέ στην επιφάνεια τα ουσιώδη συστατικά της καπιταλιστικής πραγματικότητας: φτώχια, οικονομική ανισότητα, εργατική εκμετάλλευση, αυταρχισμός, περιβαλλοντική καταστροφή.

Στεκούμαστεν αποφασισμένες:

--> Ενάντια στον αυταρχισμό του κράτους που αποπροσανατολίζει τζιαι διανέμει ευθύνες δεξιά τζιαι αριστερά, καλύπτοντας την άρνηση του να φροντίσει όσες τζιαι όσους εν σε κίνδυνο.

--> Ενάντια στο δόγμα ησυχία-τάξη-ασφάλεια τζιαι τη ζοφερή πραγματικότητα του δουλειά-οθόνη-φαΐ-ύπνος σαν τη μόνη αποδεκτή μορφή ζωής.

--> Ενάντια στη διχοτόμηση, τον συστημικό ρατσισμό τζιαι τον εκφασισμό της κοινωνίας που πλαισιώνουν την ολοκληρωτική διαχείρηση της πανδημίας.

Τα δικά μας προτάγματα:

* Διαχείριση της πανδημίας με όρους προστασίας της συλλογικής υγείας αντί με όρους αυταρχικότητας τζιαι καταστολής

* Τέλος στο ρεσιτάλ αυταρχισμού, εστιασμένη προστασία ευάλωτων ομάδων τζιαι μέτρα στήριξης ούλλου του πληθυσμού

* Αναγνώριση των μεταναστριών τζιαι αιτητών ασύλου ως μέρος του πληθυσμού του οποίου η υγεία πρέπει να προστατευτεί

* Οργάνωση τζιαι αντίσταση της πολυεθνικής εργατικής τάξης απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό & στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Κανένα που τα αυταρχικά μέτρα που βιώννουμε εν έσιει να κάμει απλά τζιαι μόνο με την υγειονομική κρίση. Ο νέος ολοκληρωτισμός εν η νέα κανονικότητα. Τζιαιρός να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε την επίθεσή μας εναντίον της.

Τωρά όσο ποτέ, να ξεκαθαρίσουμε ότι η υγεία τζιαι η η ζωή εν συλλογικές υποθέσεις. Τζιαι ως τέθκοιες εν να τες υπερασπιστούμε.

**Φορούμε μάσκες, κρατούμε αποστάσεις, φροντίζουμε τους/τες διπλανές μας.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό