Ανθρώπινες Ιστορίες

Καταφύγιο σκύλων εκπέμπει SOS

Κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και ζητά τη στήριξη των φιλόζωων πολιτών για να καταφέρει να αποκτήσει ιδιόκτητη στέγη

Έκκληση για βοήθεια εκπέμπει το καταφύγιο σκύλων «Hope for Homeless» που κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη. Το καταφύγιο με το οποίο ασχοληθήκαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα μας το οποίο βρίσκεται στους Αγίους Τρυμιθιάς στη Λευκωσία, αντιμετωπίζει εδώ και μήνες την απειλή της έξωσης από το υποστατικό στο οποίο στεγάζεται τα τελευταία επτά χρόνια, αφού η ιδιοκτησία του ακινήτου πέρασε στα χέρια της τράπεζας λόγω χρεών του ιδιοκτήτη.

Μετά την κινητοποίηση των υποστηρικτών του καταφυγίου το δικηγορικό γραφείο της διαχειρίστριας εταιρείας του υποστατικού που στεγάζεται το καταφύγιο, ανέστειλε την έξωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 9/3/2022. Ως εκ τούτου δόθηκε χρόνος -αν και παραμένει ασαφές μέχρι πότε- στους εθελοντές και ιδιοκτήτες του καταφυγίου για να βρεθεί η μόνιμη λύση στο πρόβλημά τους που δεν είναι άλλη από την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης.

Σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ιδιοκτήτες του καταφυγίου, Νάντια και Μάριος Θεοδώρου, αναφέρουν πως χάρη στις εισφορές των υποστηρικτών τους κατάφεραν και αγόρασαν την γη για το νέο τους καταφύγιο. Μάλιστα ήδη άρχισαν οι εργασίες για απομάκρυνση των δέντρων από το χωράφι. Σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που μας στάλθηκαν σε μας, το χωράφι στοίχισε 15.000 ευρώ, ενώ άλλα 235 ευρώ ήταν το κόστος μεταβίβασης και άλλα 300 ευρώ η αίτηση για οριοθέτηση της ακίνητης ιδιοκτησίας. Ποσά τα οποία καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές των υποστηρικτών του καταφυγίου. Τώρα χρειάζεται να αγοραστεί το συρματόμπλεγμα για την περίφραξη που μαζί με τους στύλους θα στοιχίσει γύρω στις 2000 ευρώ.

29.3 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1.jpg

Στην ανάρτησή τους προσθέτουν:

"Κάνουμε ανοικτή έκκληση σε όλους εσάς που είστε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια να μας βοηθήσετε οικονομικά για να μπορέσουμε να αρχίσουμε το κτίσιμο του νέου καταφυγίου για τα ζώα μας, σκυλιά, γατιά, γαιδουράκια έτσι να έχουν τον δικό τους χώρο και να μην αγωνιούμε κάθε μέρα ποτέ θα έρθει η διαχειρίστρια εταιρεία να μας κάνει έξωση. Ήδη έχουν δοθεί και τα σχέδια του καταφυγίου σε αρχιτέκτονα και υπολογίζεται ότι το έργο θα είναι γύρω στις 65,000 με 70,000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς την οικονομική σας στήριξη τα μωρά μας θα είναι στο έλεος της τράπεζας. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

29.3 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 3.jpg

Dear friends and supporters of our shelter, As you know, thanks to your contribution, we managed to buy the land for our new shelter. Today the works has started and thanks to our friend, Christos, who after an agreement with him he started to uproot all the olives and afterwards he will straighten our field. We have already made our application for demarcation and now we need to buy a wire mesh for the fencing which together with the poles is around €2000. We openly appeal to all of you who are by our side all these years to help us financially so that we can start building the new shelter for our animals, dogs, cats, and donkeys so that they have their own space and we do not worry every day that they will come to evict us. The plans for the shelter have already been given to an architect and we estimate that the project will be around €65,000 to €70,000. Also, if any company has sensitivities in animal issues and could help us with the fencing materials, you can contact us at 96246262 or 96254544. As you can realize without your financial support our babies will be at the mercy of the bank. YOUR HELP IS MORE IMPORTANT THAN EVER. NOW IS THE MOMENT WE WANT YOU BY OUR SIDE. ALL TOGETHER WE WILL MAKE IT".

Πέραν από την οικονομική βοήθεια που είναι αναγκαία, το καταφύγιο καλεί επίσης εταιρείες ή και ιδιώτες που μπορούν να προσφέρουν οικοδομικά υλικά τα οποία θα φανούν χρήσιμα κατά το κτίσιμο του νέου υποστατικού. Βεβαίως, πέραν από αυτά, το πιο σημαντικό είναι πως χρειάζονται χέρια. Εθελοντές που θα βοηθήσουν είτε στο κτίσιμο του νέου υποστατικού και στη μεταφορά των ζώων όταν θα είναι έτοιμο, είτε στις ανάγκες που συνεχίζουν να υπάρχουν στο τωρινό καταφύγιο. Άλλωστε κάθε Σαββατοκύριακο οι πόρτες του καταφυγίου είναι ανοικτές για τον κόσμο που θέλει να επισκεφτεί τα σκυλιά και να τους προσφέρει αγάπη, τροφή και φροντίδα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με το "Hope for Homeless" στα τηλέφωνα 96246262 ή 96254544.