Συνεντεύξεις

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι παρών στη διακυβέρνηση»

«Κτίσαμε ένα σύγχρονο, υλοποιήσιμο, κοστολογημένο πρόγραμμα και είμαστε πανέτοιμοι ν' αναλάβουμε»

Πανέτοιμος ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου εμφανίζεται, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας, μάλιστα, «πως ο ΔΗΣΥ με μία συμμετοχή επωφελή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία, θα πρέπει να είναι παρών». Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η πρότασή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής είναι απαίτηση της κυπριακής κοινωνίας.

«Αυτοί που με κατηγορούν για σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες, μου θυμίζουν, κι αν θέλετε αυτή είναι και η τραγική ειρωνεία, αυτούς που κατηγορούσαν κάποτε τον Γλαύκο Κληρίδη ότι ήταν πράκτορας των ναζί»
«Η διαγραφή μου από τον Συναγερμό είναι αναμφίβολα μία ενέργεια, η οποία με στεναχωρεί. Ο ΔΗΣΥ διαχρονικά δεν διώχνει κόσμο, αλλά ενώνει»

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του από την πολιτική του οικογένεια, τον Δημοκρατικό Συναγερμό, απαντά πως αναμφίβολα είναι κάτι που τον στεναχωρεί. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά, «ο ΔΗΣΥ διαχρονικά δεν διώχνει κόσμο, αλλά ενώνει». Ο ίδιος τονίζει πως δική του προσέγγιση και φιλοσοφία αποτελεί η συνένωση δυνάμεων και του λαού. «Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, να δημιουργήσω πόλωση και να θέσω διαχωριστικές γραμμές», όπως λέει. Γι’ αυτό και πρωταρχικός του στόχος, όπως αναφέρει, είναι η δημιουργία ελπίδας και προοπτικής για το σύνολο του κυπριακού λαού, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η δική μου προσέγγιση και φιλοσοφία είναι αυτή της συνένωσης δυνάμεων και του λαού. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, να δημιουργήσω πόλωση και να θέσω διαχωριστικές γραμμές»
«Η υποψηφιότητά μου δεν στηρίζεται ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά από την όποια τρίτη χώρα. Είναι μια υποψηφιότητα από την κυπριακή κοινωνία, που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο»

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη συνέντευξή του μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του, απαριθμεί τα κοινωνικά ζητήματα στα οποία θα εγκύψει πρωτίστως σε περίπτωση που εκλεγεί ΠτΔ, ενώ απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτουν για συμφέροντα με Ρώσους μεγιστάνες, παρομοιάζοντας όσους τον κατηγορούν, με όσους κατηγορούσαν κάποτε τον Γλαύκο Κληρίδη ότι ήταν πράκτορας των ναζί.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.