Συνεντεύξεις

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όσο περνούν οι μέρες, τόσο φουσκώνει το κύμα»

«Έχω καθαρή ταυτότητα, θέσεις και σχέδιο για την Κύπρο»

Αισιόδοξος εμφανίζεται, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας πως «όσο περνούν οι μέρες, τόσο φουσκώνει το κύμα και οι αποστάσεις συρρικνώνονται». «Με την πλειοψηφία των πολιτών δίπλα μας θα καταφέρουμε να κερδίσουμε», δηλώνει.

«Είμαι πάνω από 35 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Στην πρώτη γραμμή. Αν είχα οποιαδήποτε σκιά, δεν θα ήμουν εδώ»
«Ήδη τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Οι αποστάσεις συρρικνώνονται. Με την πλειοψηφία των πολιτών δίπλα μας θα καταφέρουμε να κερδίσουμε»

Σε συνέντευξή του στη «Σ», τονίζει πως έχει καθαρή ταυτότητα, θέσεις και σχέδιο για μία ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο, με δυνατή οικονομία. Πρώτη του προτεραιότητα, όπως τονίζει, είναι η προστασία της οικογένειας και του νοικοκυριού. Κι εκεί καταλήγουν όλες οι πολιτικές του. Στόχος του είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να μένουν περισσότερα στο πορτοφόλι του πολίτη και της οικογένειας. «Γι’ αυτά αγωνίζομαι. Μπορώ να τα πετύχω. Οι συμπολίτες μου ξέρουν ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά. Να ηγηθώ στην καταιγίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ζούμε το παράλογο, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να παραδέχονται ότι μόνον ο ΔΗΣΥ μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια και σιγουριά για τη χώρα»
«Είναι πολύ λίγα τα στελέχη μας, τα οποία συνειδητά επέλεξαν να σταθούν απέναντι από το κόμμα που τα στέγασε και τα ανέδειξε. Δεν είναι ηθικό να πατάς σε δύο βάρκες»

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, λέγει πως τις παρακολουθεί με ενδιαφέρον, όπως έκανε και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που παρότι πολλές έρευνες έβλεπαν τον ΔΗΣΥ 2ο, το κόμμα πέτυχε μια μεγάλη πρωτιά. Όπως έκαναν το 2021, έτσι και τώρα, θεωρεί πως την κρίσιμη στιγμή οι ψηφοφόροι του Συναγερμού θα δώσουν το «παρών» για τη χώρα τους.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ο κ. Νεοφύτου απαντά στις κατηγορίες περί διαφθοράς που του επιρρίπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις με τις διαγραφές στελεχών από το κόμμα, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ηθικό να πατάς σε δύο βάρκες».

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.