Κόμματα

Ο Χριστοδουλίδης στην Πινδάρου

Τετ α τετ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη για την προοπτική συνεργασίας στον β’ γύρο

Μόλις πριν μερικά λεπτά έφτασε στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Νίκος Χριστοδουλίδης προκειμένου να συζητήσει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου την προοπτική συνεργασίας στον β’ γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αν και έχει όπως δείχνουν οι μετρήσεις την εύνοια και την υποστήριξη από ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης του Συναγερμού, όπως και την υποστήριξη από σημαντικά στελέχη της παράταξης με σημαντικότερο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, φαίνεται πως δεν είναι τόσο απλό να εξασφαλίσει την επίσημη στήριξη του Συναγερμού. Και αυτό επειδή όπως διαφάνηκε από χθες το βράδυ, αρκετά στελέχη του κόμματος «κρατούν μανιάτικο» στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την αποτυχία του κόμματος και του Αβέρωφ Νεοφύτου που έμεινε εκτός δευτέρου γύρου, επειδή θεωρούν πως ο κ. Χριστοδουλίδης «διέσπασε» το κόμμα τους.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: «Όλα είναι ανοιχτά» - Αύριο η απόφαση του ΔΗΣΥ

Σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο ωστόσο αυτά που ενώνουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ΔΗΣΥ είναι σαφώς πολύ περισσότερα, συγκριτικά με αυτά που ενώνουν την κεντροδεξιά παράταξη -όχι τόσο τον κ. Μαυρογιάννη αλλά με το ΑΚΕΛ που τον υποστηρίζει.

Κατά γενική ομολογία η όποια απόφαση ληφθεί από την ηγεσία του Συναγερμού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Πάντως μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Αβέρωφ, ο πρώτος με ανακοίνωσή του έστειλε μήνυμα συνεργασίας και ενότητας προς την ηγεσία και την εκλογική βάση του Συναγερμού. Πρόκειται εξάλλου για κάτι που ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέβαλλε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής, επιμένοντας πως «ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι στην εξουσία».

Προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 5:00 μ.μ. ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποδέχτηκε στα γραφεία του στην Πινδάρου τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Με το πέρας της συνάντησης οι δύο πλευρές δεν έκαναν δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ για το πώς θα κινηθεί στον β’ γύρο, εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί αύριο μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου το κόμματος.