Αναλύσεις

Οι έμποροι ναρκωτικών και μια δολοφονία που παραμένει ατιμώρητη για 18 χρόνια

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί με σθένος και αποφασιστικότητα απέναντι σε όσους επιδιώκουν να επιβάλουν τις δικές τους θέσεις


Μια μάνα κουράγιο. Η Αντριάνα Νικολάου συνεχίζει εδώ και 18 συναπτά χρόνια τον δικό της Γολγοθά. Να οδηγηθούν στο εδώλιο οι δολοφόνοι του γιου της Θανάση, ο οποίος για κακή του τύχη ήταν μάρτυρας σε δοσοληψίες ναρκωτικών εκεί που υπηρετούσε ως εθνοφρουρός.

Από τον Άννα στον Καϊάφα στη Νομική Υπηρεσία, στην Αστυνομία, στην Εθνική Φρουρά και στον Γενικό Εισαγγελέα, που ως Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του λέγοντας «μακάρι να γύριζε τον χρόνο πίσω», η χαροκαμένη μάνα δεν τα βάζει κάτω. Και ας πέρασαν 18 χρόνια με τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τώρα η Αντριάνα προχωρεί σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις. Ας σταθούν στο πλάι της όσοι αγωνίζονται για να έχουμε ένα κράτος που μας αξίζει και όχι ένα παρακράτος που άλλοι λύνουν και δένουν υποθέσεις που κακοφορμίζουν.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί με σθένος και αποφασιστικότητα απέναντι σε όσους επιδιώκουν να επιβάλουν τις δικές τους θέσεις. Να μην είναι επιρρεπής και ευάλωτη σε πιέσεις και εκβιασμούς. Εάν δεν το πράξει, τότε θα ολοκληρώσει την πενταετία της χωρίς να εκπληρώσει όλα όσα υποσχέθηκε, απογοητεύοντας και απομακρύνοντας όλους όσοι την στήριξαν.