Αναλύσεις

Ξεσπά ο κοινοτάρχης Χλώρακας: Δεν θα ζούμε υπό καθεστώς φόβου - Έχω στοχοποιηθεί

Αστυνομικό κράτος θυμίζει η Χλώρακα μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα.

Αστυνομικό κράτος θυμίζει η Χλώρακα μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Σίγμα Μάριος Ιγνατίου, χθες το βράδυ η Αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους σε όλα τα οχήματα που διακινούνταν στην κοινότητα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο κοινοτάρχης της Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης εξήγησε ότι ο πρώτος τους στόχος είναι να αποκλιμακωθεί αυτή η κατάσταση καθώς έφτασαν σε ένα σημείο μεγάλης έντασης. Το φάρμακο σε αυτή την ιστορία, όπως ανέφερε, είναι η ισχυρή αστυνόμευση και οι αυστηροί έλεγχοι στους δρόμους.

Ερωτηθείς αν τέθηκε το ζήτημα παραίτησης τους είπε ότι «δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση στη σύσκεψη. Ήταν ένα από τα αιτήματα των Σύρων που είχαν πάει στη σύσκεψη αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα ο κόσμος είναι δίπλα μου».

Επισήμανε ότι είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και πως υπήρξε θέμα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. «Ήρθε η ώρα που δρομολογούνται οι λύσεις. Έχουν γίνει κάποιες ζημιές, κάποια επεισόδια τα οποία είναι καταδικαστέα. Εμείς είμαστε υπερ της νομιμότητας θέλουμε να επέλθει ηρεμία στην κοινότητα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα επέλθει η ηρεμία και αυτό είναι που προκρίνω σαν κοινοτάρχης. Αισθάνθηκα ότι μπορεί να θρηνήσουμε θύματα, ευτυχώς η Αστυνομία δεν επέτρεψε ομάδες να έρθουν σε αντιπαράθεση».

Ερωτηθείς αν φοβήθηκε για τη ζωή τη δική του ή τις οικογένειας του είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες είχαμε κάποιες επιφυλάξεις και πήραμε κάποια μέτρα διότι εκτοξεύονταν πολλές απειλές. Έχω στοχοποιηθεί από μερίδα Σύρων κατοίκων. Σύροι στην Χλώρακα ζουν από την δεκαετία του 90 αλλά δυστυχώς τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν έρθει νεαροί και υπάρχει παραβατικότητα από αυτούς τους ανθρώπους».

Κλείνοντας είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ζούμε υπό καθεστώς φόβου, είμαστε ένα κράτος που έχει νόμους και αρχές. Πρέπει να κοπεί ο αέρας αυτών που προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές».