Αθλητικά Κύπρος

Για νέο ξεκίνημα Ερμής και Καρμιώτισσα

Κοινός στόχος η νίκη και η επιστροφή στις επιτυχίες
Στην... σκιά των σημερινών ντέρμπι που περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το παιγνίδι Ερμής - Καρμιώτισσα παρουσιάζει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.


Ο μεν Ερμής, στη μετά Νίκου Παναγιώτου εποχή, έχοντας τον Γιώργο Κοσμά στον πάγκο, θέλει την επιστροφή του στις επιτυχίες, προκειμένου αφενός να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα της περασμένης εβδομάδας και, αφετέρου, για να εισέλθει εκ νέου στην πρώτη εξάδα. Οι «φτεροπόδαροι» έχουν απολογισμό μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε παιγνίδια και θέλουν σήμερα να κάνουν νέα αρχή.


Τέτοια παιχνίδια με αντίπαλες νεοφώτιστες ομάδες, και μάλιστα στην έδρα του, ο Ερμής πρέπει να τα καθαρίζει από τη στιγμή που έχει στόχο την είσοδό του στην πρώτη εξάδα. Ανεξάρτητα από το αν η Καρμιώτισσα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του Κοσμά είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επανέλθουν στον δρόμο των επιτυχιών.


Από την άλλη, και η Καρμιώτισσα παρουσιάζει αγωνιστική κάμψη. Παραμένει για έξι παιγνίδια χωρίς νίκη και από τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι 19 βαθμοί που μάζεψε την κρατούν μακριά από περιπέτειες, ωστόσο το σύνολο του Λιάσου Λουκά θέλει να βάλει τέλος στα άσχημα αποτελέσματα. Γνωρίζουν όλοι στην ομάδα πως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο κόντρα στον Ερμή, αλλά όπως κέρδισαν στον πρώτο γύρο με 3-0, το ίδιο θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν και σήμερα.


Στο σημερινό ματς οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με κάποιες απώλειες παικτών λόγω των αποδεσμεύσεων που προέκυψαν στα ρόστερ τους, ωστόσο θα είναι ενισχυμένες με τα νέα τους αποκτήματα. Για τον Ερμή έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Έλιοτ Γκράντιν, ενώ για την Καρμιώτισσα οι Πάσεκ και Μπάρμπαρος. Άγνωστο παραμένει αν κάποιος απ’ αυτούς θα πάρει με το καλημέρα φανέλα βασικού, αφού ελάχιστες προπονήσεις έκαναν με τις νέες τους ομάδες.


Απ’ εκεί και πέρα και στις δύο ενδεκάδες αναμένονται αλλαγές συγκριτικά με τα τελευταία τους παιχνίδια. Ειδικά ο Λιάσος Λουκά προσανατολίζεται να προβεί σε φρεσκάρισμα καθώς την Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές του σπατάλησαν αρκετές δυνάμεις στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου εξασφάλισε αποτέλεσμα που της επιτρέπει να ονειρεύεται την πρόκριση.