Αθλητικά Κύπρος

Βαθιά θλίψη για την Εύη Παπαδοπούλου

Συγκίνηση ανά το παγκύπριο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Εύης Παπαδοπούλου. Η γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση επιχειρηματίας, Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου και τέως Πρόεδρος της Europa Donna Ευρώπης, απεβίωσε την Παρασκευή, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω της πλούσιο κοινωφελές έργο.

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Εύης Παπαδοπούλου εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της προσωπικής μου φίλης και φίλης όλων των γυναικών. Η Εύη Παπαδοπούλου, Πρόεδρος της @EuropaDonnaCY, υπήρξε υπερδραστήρια, πρωτοπόρος και ωφέλιμη σε νευραλγικό πόστο. Ας είναι η πορεία της, παράδειγμα δύναμης και προσφοράς, για όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η Εύη Παπαδοπούλου σπούδασε στο Cambridge College of Technology Ηνωμένου Βασιλείου (1969-1971) και μετέπειτα στο Brunel University, στον τομέα οικονομικών σπουδών (1971-1975). Το 1976 άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή εταιρεία KEAN Soft Drinks Ltd, δημιουργώντας το τμήμα Μάρκετινγκ του Ομίλου, κατέχοντας από το 2000 τη θέση Marketing Director.

Διετέλεσε πρόεδρος της μητρικής Εταιρείας της ΚΕΑΝ, Τάκης Χριστοδούλου ως επίσης και Μέλος του Συμβουλίου της και των άλλων 4 θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Βιομηχανικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού την περίοδο 1991-1995, ως επίσης και σε διάφορες επιχειρηματικές επιτροπές της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ.

Στην Εύη Παπαδοπούλου απονεμήθηκε επίσης από κοινού μαζί με την αδελφή της Κικούλα Κότσαπα το τιμητικό Βραβείο «Business Leaders Awards» του ΚΕΒΕ στην κατηγορία «Βιομηχανία».

Συγκεκριμένα, διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού Europa Donna το 2018, ενώ υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών και Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, όπως και μέλος επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

Το 2017, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Εύης Παπαδοπούλου, κερδήθηκε ένα στοίχημα πολλών αγώνων και συγκεκριμένα η δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού για όλες τις γυναίκες της Κύπρου, υποστηριζόμενου από την κινητοποίηση του κόσμου.

Ήταν παντρεμένη με τον Λάκη Παπαδόπουλο, ενώ αφήνει πίσω της δυο παιδιά, την Αριάνα και τον Δημήτρη, και τρία εγγόνια. Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στις 2μ.μ., από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.