Αθλητικά Κύπρος

ΑΕΚ Ξέρει να "κουβαλά" την ταμπέλα του φαβορί

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Η ΑΕΚ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ "ΒΑΤΟΥΣ" ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
Από την ημέρα που έχασε στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας, η ΑΕΚ απέφυγε άλλες απώλειες στα παιχνίδια όπου ήταν το φαβορί, για να είμαστε πιο ακριβείς στα παιχνίδια που δεν είχαν χαρακτήρα ντέρμπι. Κατέβαλε τους Άρη, Δόξα, Ερμή, Πάφο, Αλκή και Ολυμπιακό (πριν χάσει στο Αμμόχωστος είχε κερδίσει τους "μαυροπράσινους" στον 1ο γύρο και τον Ερμή).


Η πρόσφατη νίκη με τον Ολυμπιακό ήρθε δύσκολα, αλλά είχε τη σημασία της και οι δηλώσεις του Ιντιακέθ άφησαν ένα στίγμα: "Αν θες να πάρεις τον τίτλο της φετινής σεζόν, το σημερινό (της περασμένης Κυριακής) παιχνίδι ήταν από αυτά που έπρεπε να πάρουμε. Δεν σας κρύβω ότι είχα κατά νουν το παιχνίδι που την πάθαμε πέρσι στη Δερύνεια. Τα καταφέραμε και ελπίζω να αποδειχθεί και μάθημα".


Μπορεί να μην υπήρχε πάθημα, αλλά ένα μάθημα μπορεί να προκύψει και από παρ' ολίγον παθήματα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, η ΑΕΚ, σε όλες τις προηγούμενες χρονιές που διεκδίκησε τον τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε, πλήρωσε τις απώλειες βαθμών με βατούς αντιπάλους. Πέρσι στις 15 αγωνιστικές είχε μετρήσει ισοπαλίες με Αναγέννηση, Δόξα, στην πορεία έφερε ισοπαλίες και με τις ΑΕΖ, Άρη. Πέτυχε αγχώδειςς νίκες, όπως με τον Εθνικό.


Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.