Αθλητικά Κύπρος

O Κώστας και ο Κάττος της Ομόνοιας δυο σπουδαιοι αμυντικοι

Που εδωσαν πολλα και στην Εθνικη Ομαδα
Μεγάλοι παίκτες πέρασαν από την Ομόνοια και στη δεκαετία του ́60, οι οποίοι έβαλαν τη σφραγίδα τους στις επιτυχίες της ομάδας. Δύο απ ́ αυτούς θα δούμε σήμερα και είναι οι Κώστας Παναγιώτου και Κώστας Κάττος, που ήταν βασικά στελέχη όχι μόνον της Ομόνοιας, αλλά και της εθνικής μας ομάδας. Δύο αμυντικοί που κέρδισαν την αγάπη των φίλων του «τριφυλλιού» και την καταξίωση γενικά στους φιλάθλους της Κύπρου. Ο Κώστας, ως κεντρικός αμυντικός, με τον αριθμό 5 στην πλάτη, και ο Κάττος, ως δεξιός αμυντικός, με τον αριθμό 2, ξεχώρισαν για το πάθος, την αγάπη τους για την ομάδα τους, αλλά και το ήθος που επέδειξαν στους αγωνιστικούς χώρους.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Για 12 χρόνια ο Κώστας (που καθιερώθηκε με το μικρό του όνομα) ήταν ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Ομόνοιας. Ήταν τεράστια η συμβολή του στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας και στον ερχομό των πρώτων τίτλων για τους πράσινους.
Από τους κορυφαίους σέντερ μπάκ της Κύπρου, ξεχώριζε για τη δύναμη και το πάθος του. Ήξερε μπάλα και δύσκολα μπορούσε να τον ντριμπλάρει αντίπαλος επιθετικός. Μπορεί να ήταν δυνατός και να έβγαζε πάθος στο παιχνίδι του, όμως ο Κώστας ήταν καθαρός αμυντικός, γι ́ αυτό και έχαιρε εκτίμησης απ ́ όλο τον φίλαθλο κόσμο, αφού, εκτός από τις αγωνιστικές ικανότητές του, ξεχώριζε και για το ήθος του.
Ηγέτης και εμπνευσμένος αρχηγός της Ομόνοιας διακρινόταν για το επιβλητικό του παιχνίδι, τόσο με τα χρώματα της ομάδας του, όσο και με αυτά της Μικτής (τότε) Κύπρου.


Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.