Που θα αφορούν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο Σε κρίσιμη χρονική περίοδο έχει εισέλθει η Ομόνοια και θεωρείται βέβαιο ότι οι τελευταίες μέρες Μαρτίου και το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη (πριν από τις γιορτές του Πάσχα) θα είναι καθοριστικές στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα αφορούν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι μόνο το θέμα προπονητή που απασχολεί τη διοίκηση του Συλλόγου, αλλά και εκείνο του τεχνικού διευθυντή και κάποιων άλλων θέσεων στο τεχνικό τιμ.
Η Ομόνοια έχει πληρώσει πολύ ακριβά προγραμματικά λάθη του παρελθόντος και πλέον δεν την παίρνουν νέοι πειραματισμοί. Ο πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα οργάνωσης και λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, με στόχο η Ομόνοια να βγει πιο ισχυρή μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και να αρχίσει τη νέα σεζόν πάνω σε στέρεες βάσεις. Καταλήγει στον εκλεκτό του πάγκου Είναι απόλυτα φυσιολογικό το βάρος να πέφτει στην επιλογή του νέου προπονητή, αφού αυτός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ομάδα. Βεβαίως, και θα πρέπει να συνεργάζεται με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθεί το μοντέλο Κάρβερ-Νταμπίζα. Μόνο και μόνο από τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των «πρασίνων» γίνεται άμεσα αντιληπτό, ότι ο προπονητής θα έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στην ομάδα.
Τόσο ο Πάμπος Χριστοδούλου, όσο και ο Τιμούρ Κετσπάγια, που φιγουράρουν υψηλά στη λίστα του προέδρου Αντώνη Τζιωνή, είναι προπονητές με ιδιαίτερη προσωπικότητα και μιας συγκεκριμένης προπονητικής φιλοσοφίας. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να εγκρίνει το πρόσωπο που θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, καθώς η συνεργασία τους θα είναι στενή.
Πάντως, στη λίστα των υποψηφίων προπονητών, δεν είναι μόνο τα ονόματα του Χριστοδούλου και του Κετσπάγια, αλλά και ξένων προπονητών που έχουν προταθεί και έχουν αξιολογηθεί θετικά από τον κ. Τζιωνή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και παρ’ όλο που δεν έχουν τεθεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα, στην επόμενη συνεδρία του δ.σ. που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθούν προς συζήτηση τα 4-5 ονόματα προπονητών που θα προκρίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου. Παίρνουν σειρά οι υπόλοιποι Όπως γράψαμε και χθες, αναλόγως της απόφασης που θα παρθεί για τον νέο προπονητή, θα αποφασιστεί και αν θα συνεχίσει μέχρι τέλους της σεζόν ο Άκης Ιωακείμ. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, το θέμα νέου προπονητή δεν είναι το μόνο που απασχολεί τη διοίκηση της Ομόνοιας. Είναι και το θέμα του τεχνικού διευθυντή, αλλά και κάποιων άλλων θέσεων στο τεχνικό και επιστημονικό-ιατρικό τιμ.
Γίνονται διάφορες σκέψεις για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος που αγγίζουν όλες τις βαθμίδες και θέσεις και ο στόχος είναι τα πάντα που αφορούν την ομάδα να λειτουργούν πλήρως επαγγελματικά και βάσει συγκεκριμένου πλάνου και σκοπού. Δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη η διοίκηση, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ομόνοια πρέπει να αλλάξει και να γίνει εκείνη που πρέπει και αξίζει να είναι. Είναι για τον λόγο αυτό που επιβάλλεται να γίνουν οι σωστές επιλογές για όλα τα πόστα που προορίζονται αλλαγές. Ικανοποίηση για τους διεθνείς Μέσα σ’ όλη αυτήν τη διαδικασία έγινε δεκτή με ικανοποίηση η συμμετοχή των διεθνών της Ομόνοιας στο προχθεσινό φιλικό της Εθνικής Κύπρου με το Καζακστάν. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Κατελάρη που αγωνίστηκε βασικός (όπως και ο Παναγή) και μάλιστα σκόραρε, ενώ οι Χριστοφή (σκόραρε επίσης), Μαργκάσα, Ρουσιάς και Φιλιώτης αγωνίστηκαν ως αλλαγή. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που φανερώνει ότι το «τριφύλλι» έχει κορμό και δεν θα χρειαστεί να ξηλωθεί ξανά το καλοκαίρι.