Την πιο γλυκιά της νίκη πέτυχε η Δόξα, που κέρδισε 3-0 στο Δασάκι τον Εθνικό Άχνας. Με την εκτός έδρας επιτυχία πανηγύρισε τη σωτηρία της μια αγωνιστική πριν από τη λήξη. Κι αυτό γιατί η Καρμιώτισσα έχασε από τη Σαλαμίνα και η ομάδα της Κατωκοπιάς ξέφυγε τρεις βαθμούς.
Έτσι, ό,τι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική, η Δόξα σώζεται, αφού και αν ηττηθεί από τη Σαλαμίνα στο Μακάρειο και κερδίσει η Καρμιώτισσα, θα υπάρχει ισοβαθμία από την οποία ευνοείται η Δόξα.
Η Δόξα ξεκίνησε καλά και με έλεγχο της κατοχής χάρις στην καλή κυκλοφορία της μπάλας επιζήτησε το γκολ. Είχε καλές ευκαιρίες με τους Ενινφούλ (15 ́), Φοφανά (21 ́, 26 ́).
Η υπεροχή της απέδωσε καρπούς στο 39 ́, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Γκόμες δέχθηκε μπαλιά στην περιοχή, απέφυγε αντίπαλο και πλάσαρε κάνοντας το 0-1.
Ο Εθνικός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και έψαχνε με μακρινές μπαλιές τους επιθετικούς του. Είχε μια καλή στιγμή με τον Κιπιάνι στο 16 ́.
Στο 13 ́ φάνηκε να υπήρχε ανατροπή του Κορομίνας από τον Πρότζεκ, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι.
Σφράγισε τη νίκη
Με δεύτερο γκολ άρχισε την επανάληψη η Δόξα. Ο Λεονάρντο μετά από κόρνερ βρέθηκε στην περιοχή και με σουτ έβαλε γερές βάσεις για το «διπλό» στο 51 ́. Η φιλοξενούμενη με το 0-2 γερό αβαντάζ, διαχειρίστηκε το σκορ. Έπαιξε κλειστά πίσω, κι έβγαινε σε αντεπιθέσεις στη συνέχεια.
Έχασε ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Φοφανά (63 ́), αλλά στο τέλος, 87 ́και 90+1 ́ με δυο γκολ του Κάστρο που βρέθηκε μόνος έδωσε διαστάσεις στη νίκη (0-4).
Ο Εθνικός ανέλαβε πρωτοβουλία μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε. Έχασε ευκαιρίες με Κατσαράβα (69 ́) και είχε δυο σουτ των Φιλίποφ (65 ́), Πιντσέλι (71 ́) που σταμάτησε ο Νέγκρι, αλλά δεν είχε ουσία και από την άλλη παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά...