ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 16 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (2002-2017), Ο ΑΠΟΕΛ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ 39% (10 ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 26) ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ! ΤΟ 61% ΠΡΟΗΛΘΕ ΣΕ 67 ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1935
Ο ΑΠΟΕΛ, χωρίς αμφιβολία, διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του. Πλουσιότατη από το 1926, όταν και ιδρύθηκε, με αρκετούς τίτλους και μεγάλες διακρίσεις. Αλλά από το 2000, τον 21ο αιώνα, από τότε που μετακόμισε στο νέο ΓΣΠ, τα τρόπαια πέφτουν βροχή. Συνολικά 21 φορές στα τελευταία 15 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ σήκωσε κούπα. Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για τη χρυσή εποχή. Που είχε πρακτικά ως εναρκτήρια χρονιά το 2002 και ως κομβική το 2009.
Πρωταθλήματα
Ο ΑΠΟΕΛ είχε άλλες δύο περιόδους κυριαρχίας. Τα πέντε σερί πρωταθλήματα στα πρώτα χρόνια της ΚΟΠ τη δεκαετία του '30 και τέσσερεις τίτλους στο διάστημα 1947-52. Ποτέ, μέχρι και το 2002, δεν είχε άλλη φάση με μαζεμένα πρωταθλήματα. Πέρασε μάλιστα και περίοδο 13 ετών (1952-65) χωρίς να τερματίσει πρώτος, αλλά και μακρές περιόδους (εξαετία και εφταετία), μακριά από την κορυφή.
Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της Σημερινής της Κυριακής που κυκλοφορεί...