Αθλητικά Κύπρος

ΑΠΟΕΛ Το σερί, το επιπλέον κέρδος και η «υποθήκη»

Ο ΑΠΟΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ 5Η ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΕΣ
Η πρόσφατη εικόνα λέει πως μετρά ένα σερί τεσσάρων νικών, με απολογισμό τερμάτων 14-3. Η μεγαλύτερη εικόνα λέει πως από τον αγώνα με τον Εθνικό στο Δασάκι, όταν και υπήρξε μία σχετική αναστάτωση, ο ΑΠΟΕΛ μετρά σε 10 αγώνες, 9 νίκες και έχει σαν απώλεια μόνο την ισοπαλία με την ΑΕΛ. Από άποψη τερμάτων στα 10 αυτά παιχνίδια έχει πετύχει 33 γκολ (3,3 ανά αγώνα) και παράλληλα έχει δεχτεί μόλις 6. Είναι μία εντυπωσιακή από άποψη αντίδρασης πορεία.


Με αυτόν τον τρόπο (ειδικά με το διπλό στο "Παπαδόπουλος" και τις απώλειες στον δρόμο που είχαν οι ανταγωνιστές του) κάλυψε διαφορές και με τα παιχνίδια που έχει στο χέρι (έστω και αν είναι υποθετικό), έχει πλέον το... πάνω χέρι σε πολλά πράγματα. Μάλιστα μπορεί και σήμερα να συνδυάσει πιθανό διπλό στο Μακάρειο με επιπλέον κέρδος, αφού δύο ανταγωνιστές του μάχονται στο Τσίρειο σε ντέρμπι. Για τον ΑΠΟΕΛ σήμερα υπάρχει μία και μόνο επιλογή, αυτή της νίκης.


Γνωρίζοντας πως έχει απέναντι του μία ομάδα που, με βάση το εκτόπισμά της, κάνει σπουδαία πορεία και που στις δύο τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της με πρωταγωνίστριες ομάδες, απέσπασε λευκές ισοπαλίες. Δύο παίκτες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ο Σαλάι και ο Εμπεσίλιο (ειδικά ο Ολλανδός ήταν σε μεγάλη φόρμα εδώ και καιρό) είναι εκτός λόγω τριών κίτρινων καρτών, οπότε αναγκαστικά ο Δώνης θα αλλάξει πράγματα στον χώρο του κέντρου. Υπενθμίζουμε ότι στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει τη Δόξα με 2-0.


Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου, αναμένεται να είναι αριθμητικά σημαντική. Απόντες όμως δηλώνουν οι οργανωμένοι, που ως γνωστόν ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι στις εξέδρες σε όλα τα παιχνίδια.
Και μετά...


Η νίκη με τη Δόξα θα είναι μία καλή υποθήκη για τη συνέχεια. Η οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα ο ΑΠΟΕΛ (2 εβδομάδες) θα δώσει τέσσερα κολλητά ντέρμπι. Την Τετάρτη θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ στον αναβληθέντα αγώνα της 2ης αγωνιστικής. Την Κυριακή θα υποδεχτεί την ΑΕΚ και την Τετάρτη, 24 του μήνα, θα κλείσει τα παιχνίδια που έχει στο χέρι με τον Απόλλωνα πάλι στο ΓΣΠ.


Αλλά τα ντέρμπι έχουν και συνέχεια, αφού πριν ολοκληρωθεί ο Ιανουάριος θα αντιμετωπίσει και για 2η φορά τον Απόλλωνα, αυτήν τη φορά στη Λεμεσό. Ο αγώνας είναι ορισμένος για την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου. Γενικά ο μήνας που διανύουμε δεν είναι μόνο επίπονος από αριθμητική άποψη (πολλοί αγώνες), αλλά φέρνει και μεγάλες δοκιμασίες στον βαθμό δυσκολίας των αγώνων.