Αθλητικά Κύπρος

ΑΕΚ Αυτό και αν (θα) είναι μεγάλο διπλό

ΒΑΘΜΟΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΑΡΝΑΚΕΩΝ
Με τη νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα η ΑΕΚ έβαλε στοπ στο μικρό σερί απωλειών. Η επιτυχία της Τετάρτης ήρθε μετά από καλή εμφάνιση, σημαντικός και αυτός ο παράγοντας αν έχουμε υπόψη πως πάντα μία διακοπή, κυρίως λόγω των εορτών, μπορεί να επηρεάσει κάθε ομάδα. Σήμερα το απόγευμα, ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής είναι σαφώς υψηλότερος.


Ένα ντέρμπι με την Ανόρθωση έχει πάντα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω του τοπικού χαρακτήρα, της γενικής αντιπαλότητας της ομάδας στην πόλη, αλλά και για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είναι μέχρι στιγμής ανταγωνίστριες. Συνεπώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι το αποτέλεσμα μετρά εις διπλούν και εις τριπλούν. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Κυριάκος Δημητρίου, έκανε λόγο για πολλαπλά οφέλη, για κτίσιμο δυναμικής και αυτοπεποίθησης.


Η ΑΕΚ είναι λοιπόν ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης. Η λέξη κομβικό ίσως να έχει μία δόση υπερβολής, αλλά ουσιαστικά για την ΑΕΚ, η επίσκεψη στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" αγγίζει τα όρια του όρου. Είπαμε, το διπλό θα είναι μεγάλη υπόθεση. Η ισοπαλία θα την κρατήσει μεν στο +3 από τη σημερινή της αντίπαλο, αλλά πιθανότατα θα σημαίνει ψαλίδισμα της διαφοράς από τους άλλους ανταγωνιστές (που έχουν και παιχνίδια στο χέρι). Η ήττα, πέρα από τη βαθμολογική χασούρα, σαφώς και θα έχει παράλληλες επιπτώσεις, κυρίως στο ηθικό.


Σήμερα η ομάδα της Λάρνακας θα κάνει το παιχνίδι της. Θα προσπαθήσει να απλώσει στο τερέν το σήμα κατατεθέν της. Στρωτό παιχνίδι κυκλοφορίας και κατοχής, με υπομονή μέχρι να βρεθεί ο διάδρομος για να δημιουργηθεί ευκαιρία. Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και άλλα πράγματα. Στρωτή μπάλα παίζει και η αντίπαλός της, άρα οι προσωπικές μονομαχίες, η επιβολή στον χώρο του κέντρου και η όλη τακτική προσέγγιση είναι μεγάλης σημασίας.


Αποτελεσματική εκτός


Η στατιστική σε ό,τι αφορά τις εκτός έδρας εξορμήσεις είναι θετική. Σε εννέα αγώνες, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να κερδίσει έξι φορές, έχασε μία και έφερε δύο ισοπαλίες. Σημείωσε 20 γκολ και δέχτηκε 8. Στη στατιστική των τερμάτων υπάρχουν δύο σημεία αναφοράς. Τα 5 από τα 8 γκολ τα δέχτηκε σε έναν αγώνα, σε 5 παιχνίδια κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Επιθετικά, πέτυχε τα 9 γκολ από τα 20, σε δύο αγώνες. Εφτά φορές πανηγύρισε έστω και ένα γκολ μακριά από την έδρα της, σε δύο μόλις αγώνες δεν είδε δίχτυα. Έχει σημασία η ικανότητα εκτός της "ΑΕΚ Αρένα", αν σκεφτούμε ότι θα δώσει και τρία μεγάλα ντέρμπι μακριά από την έδρα της. Μετά την Ανόρθωση, θα δοκιμαστεί στη Λευκωσία κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα.