Αθλητικά Κύπρος

ΑΕΛ Είναι ώρα για τρίποντο

Τέσσερεις βαθμούς από τους 12 που υπήρχαν στο τραπέζι μάζεψε η ΑΕΛ στις τέσσερεις τελευταίες αγωνιστικές. Φυσικά το νόμισμα έχει και άλλη πλευρά, αν υπολογίσει κάποιος το πρόγραμμα. Τρία ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνα και έξοδο στην έδρα της Δόξας, που είναι πολύ ισχυρή στο πρωτάθλημα. Οι "Λέοντες" ήθελαν φυσικά περισσότερα πράγματα, ήθελαν ένα τουλάχιστον τρίποντο σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά από την άλλη απέδειξαν πως έχουν χαρακτήρα και είναι εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητοι. Η ώρα για επιστροφή στις νίκες είναι εδώ.


Στην έδρα της, έστω και αν δεν θα έχουν τη μεγάλη μάζα του κόσμου τους (ξεκινά η τιμωρία των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών), είναι φαβορί απέναντι στον Εθνικό. Η βαθμολογική και αγωνιστική διαφορά είναι τεράστια, αλλά οι διαφορές πρέπει πρώτα να επιβεβαιώνονται στο γήπεδο. Η ΑΕΛ δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο Εθνικός είναι ουραγός, αλλά δίνει μάχη για να βγει από τις δύο τελευταίες θέσεις και κάθε βαθμός για την ομάδα της Άχνας είναι υπερπολύτιμος. Παλεύει όλα του τα παιχνίδια.


Έχει κάνει ζημιές σε μεγάλες ομάδες, πήρε τρεις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια και έχασε δύο φορές με γκολ στα τελευταία λεπτά. Σίγουρα η ομάδα της Άχνας θα παρατάξει πολυπρόσωπη, συμπαγή άμυνα. Και η ΑΕΛ έχει θέματα στην επίθεση. Τα 18 γκολ (πρακτικά ένα ανά αγώνα) που σημείωσε δεν είναι καθόλου καλή επίδοση και πρέπει να βελτιωθεί το ταχύτερο δυνατό.


Η άμυνα την βγάζει ασπροπρόσωπη και είναι ξεκαθαρο πως η δημιουργία σφιχτής, συμπαγούς ομάδας ήταν θέμα προπονητικής φιλοσοφίας, όμως πρέπει να έρθουν και περισσότερα γκολ. Αρχής γενομένης από σήμερα. Για να κερδίσει (απαγορεύονται οι απώλειες, μία ματιά στη βαθμολογία αρκεί), αλλά και για να μείνει σε απόσταση βολής από τις πιο πάνω θέσεις. Για να βγει η ΑΕΛ στην Ευρώπη, πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 4η. Ήδη το έργο της είναι δύσκολο, αλλά έχει περιθώριο και δυνατότητες να κάνει αντεπίθεση.