Αθλητικά Κύπρος

Ίσως, το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΜΕΓΑΛΟΙ», ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΠΟΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ
Αν είναι κάτι που κρατά όλους σε εγρήγορση στο φετινό πρωτάθλημα της καλαθόσφαιρας, είναι οι αμφίρροποι αγώνες και, κυρίως, οι πολλές εκπλήξεις που έχουμε δει στις πρώτες 11 αγωνιστικές. Λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως και να 'χουν τα πράγματα, το δείγμα των πρώτων 11 αγωνιστικών είναι αρκούντως ικανοποιητικό και ενδεικτικό για ν' αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα αμφίρροπο πρωτάθλημα.


Παρ’ όλα αυτά Κεραυνός, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ παραμένουν τα μεγάλα φαβορί και αναμένεται να δώσουν μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Το μεγάλο ερώτημα, είναι ποια εκ των τριών θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση, στην α’ φάση του πρωταθλήματος, ώστε να αποκομίσει το προβάδισμα της έδρας ενόψει των πλέι-οφ. Εκεί όπου θα παιχτεί το... μεγάλο παιχνίδι και που όπως λένε όσοι ασχολούνται με το άθλημα της καλαθόσφαιρας, τότε θα αρχίσει το πραγματικό μπάσκετ.


Μιλώντας για τις μέχρι σήμερα μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, αρχή θα κάνουμε με την πιο πρόσφατη, που αφορούσε στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής (11η) και ήταν δύο στο σύνολο. Βεβαίως, αυτή που προκάλεσε το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν η νίκη της Ένωσης επί του Κεραυνού με 69-68, αποτέλεσμα που προσγείωσε ανώμαλα τους πρωταθλητές στην πραγματικότητα. Σε ένα παιχνίδι όπου οι «βυσσινί» είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γυρίσουν τα δεδομένα στη τρίτη περίοδο και τους καλαθοσφαιριστές του Νικόλα Ιωάννου να δείχνουν ψυχή και φτάνουν στο τέλος στο πέμπτο τους φετινό ροζ φύλλο αγώνος. Δείχνοντας σε όλους, ότι ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τίποτα τη φετινή περίοδο.


Η δεύτερη έκπληξη στην 11η αγωνιστική προήλθε από την ΕΘΑ, η οποία για δεύτερη φορά φέτος κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, με 83-78 αυτήν τη φορά. Πάντως, εάν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ευχάριστη έκπληξη του φετινού μαραθωνίου, με βάση τον προϋπολογισμό της, είναι η ομάδα του Γιώργου Μπιτζάνη, που με πέντε νίκες και τέσσερις ήττες είναι στους 14 βαθμούς και διεκδικεί με αξιώσεις είσοδό της στην τετράδα.


Έκπληξη είχαμε και στην 9η αγωνιστική, όπου δράστης ήταν και πάλι η ομάδα της Ένωσης, η οποία κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο Αυγόρου με 77-76.
Νίκη που συζητήθηκε ήταν και αυτή του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΚ (6η αγωνιστική) μέσα στο «Κίτιον», με 102-90. Αποτέλεσμα που έδειξε ότι ο ΑΠΟΕΛ, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι εδώ και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το υποτιμήσει. Την προηγούμενη αγωνιστική, πάντως, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη είχε χάσει από την ΕΘΑ, μέσα στο Λευκόθεο με 76-66, αποτέλεσμα που ταρακούνησε του «γαλαζοκίτρινους».


Μη αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν για πολλούς και η νίκη του ΑΠΟΠ επί της ΕΘΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής με 72-71.


Όλα τα πιο πάνω καταδεικνύουν ότι το φετινό πρωτάθλημα όντως είναι αρκετά ενδιαφέρον και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει από τώρα το πώς μπορεί να εξελιχθεί στη συνέχεια.