Αθλητικά Κύπρος

ΟΜΟΝΟΙΑ Ανεβαίνοντας τον δικό της Γολγοθά

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Και τώρα, τι; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από τον κάθε Ομονοιάτη μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Δόξα, αν μη τι άλλο ο κόσμος της ομάδας ανέμενε από τους ποδοσφαιριστές τουλάχιστον να παρουσιαστούν γεμάτοι πάθος και τσαμπουκά, γιατί, κακά τα ψέματα, εθεωρείτο ως ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της φετινής περιόδου. Εις μάτην, όμως!


Αντί αυτού οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί, δεν ανταποκρίθηκαν σε κανένα σημείο στις απαιτήσεις του αγώνα και, δυστυχώς για τους ίδιους, δεν απέφυγαν το μοιραίο. Που ισοδυναμεί με αποκλεισμό από την προημιτελική φάση του κυπέλλου.


Πλέον, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ομόνοια, καλούνται να ανέβουν έναν Γολγοθά. Γιατί ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί πλέον στην Ευρώπη είναι μέσω του πρωταθλήματος και της τρίτης προνομιούχου θέσης. Εντάξει, υπό προϋποθέσεις ακόμα και η τέταρτη οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά μιλάμε για ένα βαθμό διαφορά. Αλλά και η κατάκτηση μιας εκ των δύο θέσεων, όσο επώδυνο κι αν ακούγεται για τον κάθε Ομονοιάτη, μοιάζει ως όνειρο απατηλό!


Η Ομόνοια αυτήν τη στιγμή είναι στους 44 βαθμούς και στην έκτη θέση και εκ των πραγμάτων καταδιώκει τρεις ομάδες. Ανόρθωση (53 β.), ΑΕΚ (52 β.) και ΑΕΛ (48β.), οι οποίες διατηρούν μεγάλο πλεονέκτημα, έναντι της Ομόνοιας.


Εάν είσαι ρεαλιστής, εύκολα μπορείς να αντιληφθείς ότι τα πράγματα είναι αρκετά ζόρικα. Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, δεν αρκεί μόνο ένα μικρό θαύμα για να προλάβει η Ομόνοια το τρένο της Ευρώπης, αφού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Και κάτι ακόμα. Με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια δεν έχει τύχη.


Ζητούμενο, είναι η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι με τη Δόξα στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, να παρουσιαστεί όπως της αρμόζει. Τουλάχιστον ας κάνει την ύστατη προσπάθεια στα παιχνίδια που απομένουν και στο τέλος να κάνει ταμείο. Γιατί, κακά τα ψέματα, μπορεί η πικρία του κόσμου να είναι μεγάλη και ο προβληματισμός ακόμα μεγαλύτερος, αλλά αυτός ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να είναι δίπλα στην ομάδα. Τουλάχιστον, ας τον σκεφτούν και να παίξουν γι’ αυτόν...