Αθλητικά Κύπρος

Η τρέλα του για το μπάσκετ είναι υπερβολική

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ.
Το έβδομο κύπελλο στην καριέρα του πανηγυρίζει από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο Παναγιώτης Τρισόκκας. Για έναν καλαθοσφαιριστή με τόσο πετυχημένη καριέρα θα έλεγε κανείς ότι απλώς είναι άλλος ένας τίτλος στη συλλογή του. Για τον Παναγιώτη, όμως, ο κάθε τίτλος έχει τη δική του αξία. Και στα 38 του χρόνια αποδεικνύει σε όλους μας ότι, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, τα χρόνια δεν μετρούν στον αθλητισμό. Παναγιώτης Τρισόκκας, λοιπόν, σε άλλη μια απολαυστική συνέντευξη με μπόλικο πάθος!
- Άλλος ένας τίτλος στην πλούσια συλλογή σου. Τι είναι αυτό που κρατάς από αυτόν τον τίτλο;


«Αυτό που κρατώ από αυτόν τον τίτλο είναι ότι έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με την ΕΘΑ να είναι ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δίκαια κερδίσαμε το κύπελλο αφού είχαμε περισσότερες λύσεις παρότι ο Πέτροβιτς ήταν ανέτοιμος και ο Παλάλας εκτός εδώ και αρκετό καιρό. Σίγουρα κρατώ το ότι δώσαμε χαρά στη διοίκηση της ομάδας, στον κόσμο και στους δικούς μας ανθρώπους. Πάνω απ' όλα, όμως, για μένα είναι ότι βάλαμε ακόμα ένα panel στην οροφή του Κιτίου και προσθέσαμε τα ονόματά μας στην ιστορία του σωματείου».


- Βλέποντάς σε πάντως κάποιος την ώρα του αγώνα, είσαι το ίδιο παθιασμένος όσο και όταν άρχιζες την καριέρα σου.


«Έχω την ίδια φλόγα από τότε που ξεκίνησα από το Παραλίμνι 20 χρόνια πριν. Όταν μπαίνω στο γήπεδο είμαι στον δικό μου κόσμο και θέλω πάντα να νικάω, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Δεν με απασχολεί τι κάνει ο αντίπαλος, είτε είναι Κύπριος είτε ξένος, αλλά τι κάνω εγώ. Πάντα στο παιχνίδι μου είχα αυτό το πάθος και αυτήν την ενέργεια και νομίζω θα την έχω μέχρι τέλους. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Τρισόκκα ως καλαθοσφαιριστή».
Ακόμα δύο χρόνια, ίσως όμως και δέκα!


- Μέχρι πότε θα βλέπουμε τον Παναγιώτη Τρισόκκα να αγωνίζεται και μάλιστα στο πιο ψηλό επίπεδο της κυπριακής καλαθόσφαιρας;


«Αυτό, μόνο ο Θεός το ξέρει. Θέλω να είμαι πάνω απ' όλα υγιής και κάθε χρονιά θα αξιολογώ τα δεδομένα που έχω μπροστά μου και θα αποφασίζω. Θεωρώ ότι έχω ακόμα δύο χρόνια, ίσως όμως όχι στο πιο ψηλό επίπεδο. Χαριτολογώντας, οι συμπαίκτες μου στην ΑΕΚ και οι φίλοι μου που με βλέπουν λένε ότι έχω ακόμα 10 χρόνια εύκολα!».
- Τι είναι αυτό που σε κρατά στην αγωνιστική δράση, γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πέρασες και από έναν σοβαρό τραυματισμό φέτος.


«Η τρέλα γι' αυτό που κάνω. Το μπάσκετ για μένα ίσως να μην ήταν κάτι στην αρχή, αλλά έγινε στη συνέχεια τρόπος ζωής. Χωρίς μπάσκετ, πολύ δύσκολα περνά η μέρα. Έτσι έμαθα και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Θεωρώ το εαυτό μου ευλογημένο που είχα την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ για 15 χρόνια και ευλογημένο που συνεχίζω ακόμα και στα 38 να παίζω στο πιο ψηλό επίπεδο, έχοντας φέτος και τον πιο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα μου, που με κράτησε εκτός για δύο μήνες. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά βλέποντας τους μικρούς πώς συμπεριφέρονται, πώς παίζουν και πάνω από όλα την νοοτροπία που κουβαλούν, λέω στον εαυτό μου ότι είναι κρίμα και άδικο να σταματήσεις».


- Η ΑΕΚ θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας σου;


«Ο τελευταίος σταθμός της καριέρας μου θέλω να είναι το Παραλίμνι, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν. Μπορεί του χρόνου, του άλλου χρόνου, δεν ξέρω πραγματικά, αλλά σίγουρα όλα θα τελειώσουν από εκεί που ξεκίνησαν, αν και αυτό που είμαι μπασκετικά σήμερα με έκανε ο Κεραυνός Στροβόλου, όπου πέρασα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου».


- Και τώρα πρωτάθλημα, αφού ο μεγάλος στόχος πλέον είναι το double.


«Μετά το super cup και μετά το κύπελλο μένει ο μεγάλος στόχος, που είναι το πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όπου πρέπει να κάνουμε δύο νίκες για να πάρουμε το απόλυτο πλεονέκτημα και μετά πρέπει να διασφαλίσουμε την έδρα μας για να πάρουμε τον τίτλο. Εκεί θα χρειαστεί σίγουρα και η βοήθεια του κόσμου της ΑΕΚ, που η αλήθεια είναι ότι έχει βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Υπόσχομαι ότι θα τα δώσουμε όλα για να ξαναφέρουμε την ΑΕΚ στην κορυφή του κυπριακού μπάσκετ».