Αθλητικά Κύπρος

ΜΠΑΣΚΕΤ Final Four με φαβορί, αλλά…

ΕΝΩΣΗ-ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΘΑ-ΑΠΟΕΛ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Μπορεί να αποφεύχθηκε η τιτανομαχία στα ημιτελικά του final four στην καλαθόσφαιρα, αλλά και οι δύο αγώνες της ερχόμενης Παρασκευής μάς επιφυλάσσουν μεγάλες συγκινήσεις. Η μεν ΑΕΚ κληρώθηκε και θα αντιμετωπίσει στο πρώτο χρονικά παιχνίδι την Ένωση και ο ΑΠΟΕΛ την ΕΘΑ. Μπορεί ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ να διατηρούν τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο Ένωση και ΕΘΑ μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Πρόκειται ασφαλώς για δύο αγώνες ανοικτούς για κάθε αποτέλεσμα, γι’ αυτό και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τα λεγόμενα φαβορί για να εξασφαλίσουν θέση στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής.


Πριν από την έναρξη της κλήρωσης για την ημιτελική φάση του final four, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε:


«Θα ήθελα να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο φετινό ΟΠΑΠ Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, τον ΑΠΟΕΛ, την ΕΘΑ Έγκωμης, την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και την Πετρολίνα ΑΕΚ.


»Πρόκειται για ένα θεσμό που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στο άθλημά μας από το 1969. Φέτος, είναι μάλιστα η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε επαναφέρει το Final Four, ένα θεσμό που, όπως έχει αποδειχθεί, είναι εξαιρετικά επιτυχημένος.


»Τη φετινή χρονιά το Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών κλείνει τα 49 του χρόνια και ευχή όλων μας είναι να παρακολουθήσουμε τρεις αναμετρήσεις, αντάξιες της μεγάλης ιστορίας που κουβαλάει ο θεσμός εδώ και περίπου μισό αιώνα.


»Κλείνοντας, ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στο ΟΠΑΠ Final Four του Κυπέλλου Ανδρών και η καλύτερη να στεφθεί Κυπελλούχος Κύπρου».
Τα ζευγάρια:


Ένωση Νέων Παραλιμνίου - Πετρολίνα ΑΕΚ
ΑΠΟΕΛ - ΕΘΑ Έγκωμης