Αθλητικά Κύπρος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Το μεγάλο κεφάλαιο Λέβι

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καταγραφή γεγονότων για να συμπεράνει κάποιος πόση πρόοδο έκανε η Ανόρθωση επί ημερών Λέβι. Απλώς σημειώνουμε σε ποια κατάσταση ήταν η "Κυρία" όταν ανέλαβε τη σαφή βελτίωση προς το τέλος της περσινής χρονιάς και τα άλματα που έγιναν φέτος. Η Ανόρθωση είναι με τα "μπούνια" στο τρένο της Ευρώπης, παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Αν είχε περισσότερο βάθος και κυρίως αν είχε στο πρώτο μισό της σεζόν ένα σκόρερ επιπέδου Ντούρις, πιθανότατα θα ήταν πολύ κοντά στην κορυφή.


Ο Ισραηλινός βάζει τη σφραγίδα του. Στη χημεία της ομάδας, στην πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία. Είναι αξιοσημείωτο και όχι συνηθισμένο, μία ομάδα να έχει τόση ευχέρεια στις στημένες μπάλες. Κάθε κόρνερ ή κοντινό φάουλ μυρίζει κίνδυνο και η αποτελεσματικότητα είναι θέμα προπόνησης. Το λένε οι ίδιοι οι παίκτες.


Προσθέστε και το στοιχείο της επιμονής. Μετρήστε σε πόσα παιχνίδια η Ανόρθωση σκόραρε από το 75' και μετά παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς. Μπορεί να παίζει ρόλο και η ρέντα, αλλά αυτή (η ρέντα) χωρίς προσπάθεια και αυτοπεποίθηση δεν αρκεί.


Η Ανόρθωση ετοιμάζεται να δέσει τον Ρόνι Λέβι με συμβόλαιο δύο ετών. Ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του, που έχουν τέραστια συνεισφορά στην... ανόρθωση της Ανόρθωσης, ξέρουν ότι σοβαρή προϋπόθεση για επιτυχία είναι η σταθερότητα στον πάγκο. Άλλωστε στις δύο περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, όπου η Ανόρθωση έπιασε ταβάνι, ήταν με προπονητές μακράς διάρκειας. Ο Λέβι με βάση τα πεπραγμένα του (είχε δείξει άλλωστε και πολλά θετικά στην 1η του θητεία), έχει όλο το πακέτο για πολύχρονη και κυρίως επιτυχή παρουσία. Μάλιστα η επέκταση της συνεργασίας από τώρα, δίνει και την ευχέρεια για καλύτερη εκτίμηση της νέας χρονιάς.