Αθλητικά Κύπρος

ΑΠΟΕΛ Οι βοήθειες που φέτος δεν έχει

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΖΟΝ, Η ΟΜΑΔΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ, ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΕΦΡΑΙΜ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΝΤΕΡ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Ασχέτως με τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή που απασχόλησε το ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα, στην ομάδα επιβάλλεται να γυρίσουν σελίδα και να δουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι του Απόλλωνα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα δεν χάθηκε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Απόλλωνας τη δεδομένη στιγμή είναι στο +3, αλλά υπερτερεί και στην περίπτωση ισοβαθμίας. Από την άλλη, όμως, οι γαλαζοκίτρινοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανατρέπουν διαφορές και να φτάνουν στο ζητούμενο.


Αυτό επιβάλλεται να κάνουν και φέτος. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να διορθώσουν ορισμένες αδυναμίες που έδειξαν μέχρι σήμερα. Είναι γενικώς παραδεχτό ότι ο ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υστερεί και η μεγάλη αδυναμία έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης. Εκεί, δηλαδή, όπου ήταν η μεγάλη του δύναμη τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν έχει τις απαιτούμενες βοήθειες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι από τον φετινό ΑΠΟΕΛ λείπουν τα τρεξίματα και οι διεισδύσεις του Γιαννιώτα. Ένας ποδοσφαιριστής που... έτρωγε με το κουταλάκι τα χιλιόμετρα. Επιπλέον από τη φετινή ομάδα λείπει ο καλός Εφραίμ. Ο διεθνής μέσος ταλαιπωρήθηκε αρκετά φέτος από τραυματισμούς και ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου. Και το παράδοξο είναι ότι δεν βρέθηκε ο αντικαταστάτης του. Επιπλέον από τον ΑΠΟΕΛ λείπει ο Βάντερ, ο οποίος στην καλή του ημέρα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.


Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Αλωνεύτης είναι λίγος, αλλά δεν γίνεται μια ομάδα της εμβέλειας του ΑΠΟΕΛ να περιμένει από τον 35χρονο (29 Μαρτίου 1983), διεθνή μέσο να κάνει πάντα το τέλειο παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι ότι όσες φορές τού δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί φέτος, εάν όχι ο κορυφαίος ήταν από τους κορυφαίους. Καλοί οι Ζαχίντ (δεν είναι η πραγματική του θέση) και Σάλαϊ, υπάρχει όμως ένα τεράστιο αλλά...
Άλλη κλάση ο Βάτερμαν


Πέραν των Εφραίμ και Γιαννιώτα, ο ΑΠΟΕΛ υστερεί και στον άσο. Καλός ο Πέρεθ αλλά η πραγματικότητα λέει ότι δεν είναι Βάτερμαν. Γιατί πολύ απλά, ο Ολλανδός αποτελούσε εγγύηση κάτω από τα δοκάρια πριν από τον τραυματισμό του, σε αντίθεση με τον Ισπανό που μπορεί να άρχισε καλά, αλλά στη συνέχεια έδειξε ότι είναι ένας μέτριος τερματοφύλακας. Και για να λέμε του στραβού το δίκαιο, εάν ήταν όντως την εμβέλειας του Βάτερμαν, δεν θα έμενε άνεργος!


Από τον ΑΠΟΕΛ λείπει και ο άνθρωπος που θα στέλνει την μπάλα εύκολα στο πλεκτό. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά πέρσι, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν ο παίκτης που έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει σε αντίθεση με φέτος, που στην ομάδα δεν υπάρχει ο πραγματικός γκολτζής. Ούτε ο Ντε Καμάργκο, ούτε ο Ποτέ, αλλά ούτε και ο Ντελατόρε μπορούν να χαρακτηριστούν δεινοί σκόρερ.


Επιπλέον, στο κέντρο της άμυνας λείπει ο παίκτης που θα πλαισιώσει τον Καρλάο και μαζί θα αποτελούν εγγύηση. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, άλλο Ρουέδα και άλλο Πολιάκοφ.


Εάν ψάξει κανείς για ελαφρυντικά, μπορεί να σταθεί στην κακοδαιμονία που χτύπησε φέτος την ομάδα με τους πολλούς τραυματισμούς. Και μιλάμε για πολλούς και σοβαρούς που οι περισσότεροι χρειάστηκαν χειρουργεία. Γιατί αλλιώς θα ήταν τα πράγματα με υγιείς τους Βινίσιους, Μιλάνοφ και Ρουέδα, πράγμα για το οποίοι δεν αμφιβάλλει κανείς.