Αθλητικά Κύπρος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Έχει μπόλικα κίνητρα η «Κυρία»

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΠΛΟΥ ΣΤΟ ΓΣΠ, Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΡΔΗ
Η 3η θέση είναι αυτήν τη στιγμή ο άμεσος στόχος. Φυσικά ο μεγάλος φαίνεται να είναι το κύπελλο, όμως από την ώρα που η «Κυρία» θέλει να πάει Ευρώπη, προτιμά να σιγουρέψει το εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει λοιπόν η 3η θέση, έστω και αν η 4η κατά τουλάχιστον 75% (λόγω της παρουσίας της Πάφου στα ημιτελικά του κυπέλλου) εξασφαλίζει ήδη μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.


Το πιο σημαντικό είναι πως όλα περνάνε από τα πόδια των παικτών της «Κυρίας». Μένοντας πάνω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία, όσο προχωράνε οι αγωνιστικές σημαίνει και επιπλέον βήματα προς τον στόχο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σήμερα μια νίκη επί της Ομόνοιας. Δεν είναι όμως μόνο το βαθμολογικό κίνητρο. Υπάρχουν και τα παράπλευρα. Η όλη κατ' αρχήν εικόνα της ομάδας στα πλέι-οφ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η «Ανόρθωση» είχε αφήσει το στίγμα της στα πλέι-οφ.


Τις τελευταίες μάλιστα χρονιές έζησε, θα μπορούσε να πει κάποιος, ένα μαρτύριο. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει γυρίσει σελίδα και αυτή η στροφή θα γίνει ακόμη πιο χαρακτηριστική μέσα από τα αποτελέσματα. Για την Ανόρθωση, οι εφτά αγώνες είναι σημαντικές. Είναι φυσικά και το... μέταλλο. Η «Κυρία» ξαναφοράει επιτέλους πανοπλία πρωταγωνίστριας και η όσο καλύτερη παρουσία, σημαίνει πως το μέταλλο γίνεται ακόμη πιο σκληρό. Ε


ίναι ένα κομμάτι στο όλο παζλ για την... ανόρθωση της Ανόρθωσης. Η χρονιά που διανύουμε ήταν κατά κάποιο τρόπο μεταβατική. Από τα χρόνια της μιζέριας, με σωστές κινήσεις, η ομάδα πάτησε γερά στα πόδια της, έστησε κόκκαλο και μπορεί κάλλιστα να μιλά για το εφαλτήριο που θα την εκτοξεύσει ακόμη ψηλότερα.
Η «Κυρία»... εκτός


Ένα εξαιρετικό στοιχείο της φετινής Ανόρθωσης είναι η εκτός έδρας ισχύς της. Παραμένει (μαζί με τον Απόλλωνα), η μόνη ομάδα που δεν έχει χάσει μακριά από το γήπεδό της, ενώ (μαζί με τον ΑΠΟΕΛ) έχει την κορυφαία συγκομιδή εκτός. Κέρδισε 33 βαθμούς από τους 45 που υπήρχαν στο τραπέζι. Σήμερα φυσικά δεν στοχεύει να κρατήσει το αήττητο, θέλει να κερδίσει. Με διπλό, συμπληρώνει 16 αγώνες, χωρίς ήττα εκτός «Αντώνης Παπαδόπουλος» και δεδομένα κρατά και την πρωτιά από άποψης βαθμών.
Πέντε σεζόν μετά


Υπάρχει και ένα άλλο κίνητρο. Η προϊστορία. Η τελευταία νίκη της Ανόρθωσης μέσα στο ΓΣΠ επί της Ομόνοιας καταγράφηκε τη χρονιά 2012-13 με 3-1 στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Ήταν εκείνο το σημείο που η ομάδα της Αμμοχώστου άρχισε να δημιουργεί μομέντουμ (είχε και δύο νίκες την προηγούμενη χρονιά), αλλά δεν υπήρχε συνέχεια.


Από τότε σε πρωτάθλημα και κύπελλο πάντα στη Λευκωσία, μέτρησε οκτώ ήττες, ενώ απέσπασε μόλις 2 ισοπαλίες, η μία στον 1ο γύρο της φετινής χρονιάς με το γκολ του Ντουγκλάο στην εκπνοή. Η προϊστορία δεν έχει πάντα τόση σημασία, αλλά όταν μια ομάδα αλλάζει άλλο ένα αρνητικό της στατιστικό, σημαίνει πως κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά.