Αθλητικά Κύπρος

ΟΜΟΝΟΙΑ Υπάρχει το θέμα αξιοπρέπειας

Η σεζόν στην Ομόνοια ξεκίνησε με όνειρα και καταλήγει εφιάλτης. Ακόμη και εκεί που βγήκε λίγο φως (συνεχόμενες νίκες με Πέτεφ), έσβησε αμέσως. Θα τερματίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου 6η, τη στιγμή που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεπεράσει ακόμη και τις περσινές ντροπιαστικές της επιδόσεις στα πλέι-οφ.


Αυτό λοιπόν που μένει να ψάξει για τις υπόλοιπες εφτά αγωνιστικές, αρχίζοντας από σήμερα, είναι να περισώσει έστω και ένα ελάχιστο κομμάτι της διαλυμένης της αξιοπρέπειας. Τα όσα συμβαίνουν αποτυπώνονται μέσα στο γήπεδο. Ήττα στην ήττα, η νίκη αποτελεί ανάμνηση (από το 3-0 με τον Άρη), κάκιστες εμφανίσεις, ελάχιστος και απογοητευμένος κόσμος στις εξέδρες.


Από σήμερα ίσως φανεί, αν δεν υπάρχουν και χειρότερα. Η λογική λέει πως η αποχώρηση Πέτεφ δημιουργεί ένα πιο καλό κλίμα στα αποδυτήρια και προσθέτει και κάποιες αγωνιστικές επιλογές. Απ' εκεί και πέρα, ο Φρέντμπεργκ, λίγα πράγματα μπορεί ν ́αλλάξει. Το πρόβλημα δεν είναι σε τακτική και πλάνο, ήταν ξεκάθαρα πρόβλημα νοοτροπίας και αδιαφορίας, προϊόν των γεγονότων.


Ο Δανός τεχνικός πόνταρε στην αξιοπρέπεια των παικτών. Εξαρτάται λοιπόν από τους ίδιους αν θα βάλουν φρένο στον κατήφορο. Κόντρα στη σαφώς πιο ισχυρή Ανόρθωση, η Ομόνοια θα προσπαθήσει να βγάλει κάθε ικμάδα δυνάμεων που διαθέτει, προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα. Δεν θα αλλάξει πολλά στην όλη εικόνα, αλλά τουλάχιστον δεν θα ρίξει και άλλο... αλάτι στις ορθάνοιχτες πληγές. Έχει ανάγκη από ανάσα η Ομόνοια και εναπόκειται σε αυτούς που θα αγωνιστούν, να τη δώσουν.