Αθλητικά Κύπρος

ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ «Cyprus Junior 2018»

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Πραγματοποιείται από τις 13 μέχρι τις 15 Απριλίου το Διεθνές Τουρνουά Μπάτμιντον, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον, «Cyprus Junior 2018». Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον Ευθύμιος Πολυδώρου, ανέφερε:


«Το Διεθνές Τουρνουά Κ19 αποτελεί τη συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Διεθνούς Τουρνουά "Cyprus Juniors U17 & Youth International 2017" το οποίο διεξήχθη πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2017, κάτι το οποίο ανεβάζει το επίπεδο των προσδοκιών της ΚΟΜ για ακόμη ένα επιτυχημένο Διεθνές Τουρνουά. Τα θετικά σχόλια όσων συμμετείχαν στο Διεθνές Τουρνουά Κ17 (αθλητών, προπονητών, συνοδών, διαιτητών αλλά και των θεατών) μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία ως Ομοσπονδία και σ’ αυτό το Διεθνές Τουρνουά, θεσμοθετώντας και καταξιώνοντάς το σε διεθνές επίπεδο.


»Αναμένουμε ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό τουρνουά, καθώς έχουμε αυξημένες συμμετοχές αθλητών υψηλού επιπέδου από τον διεθνή χώρο. Ο αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε τους στόχους και τις προσδοκίες της Ομοσπονδίας μας από κάθε άποψη, φτάνοντας τις 110 συμμετοχές από 30 χώρες από 4 ηπείρους! Ενδεικτικά στο περσινό διεθνές τουρνουά συμμετείχαν 56 αθλητές (28 ξένοι και 28 Κύπριοι) από 9 χώρες.


»Το Διεθνές Τουρνουά Μπάτμιντον “Cyprus Junior 2018” αποτελεί μέρος της διεθνούς σειράς αγώνων (Junior International Series) Κ19 που προσφέρει βαθμολογία στους συμμετέχοντες για την επίσημη κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάτμιντον (BWF). Επισημαίνεται ότι στο Διεθνές Τουρνουά θα λάβουν μέρος αρκετοί από τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης, καθώς και μερικοί από τους καλύτερους αθλητές των υπόλοιπων τριών ηπείρων στην κατηγορία Κ19.


»Θεωρούμε ότι το πολύ μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για το "Cyprus Junior International 2018" οφείλεται τόσο στην επιθυμία των αθλητών να εξασφαλίσουν καλή βαθμολογία για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και ειδικότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο, όσο και στο πολύ καλό όνομα που κτίζεται σταδιακά από τις διεθνείς μας διοργανώσεις, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής και πειθαρχημένης δουλειάς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον. Αυτό φυσικά δημιουργεί προκλήσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ανάγκη διοργάνωσης ενός άψογου τουρνουά.


»Ευελπιστούμε ότι οι φίλοι του μπάτμιντον στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα απολαύσουν μία εξαιρετική διοργάνωση τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Επιπρόσθετα αναμένουμε οι αθλητές και αθλήτριές μας να αποκομίσουν νέες αγωνιστικές εμπειρίες, ιδιαίτερα αυτοί που θα αντιπροσωπεύσουν μελλοντικά τα χρώματα της πατρίδας μας στο εξωτερικό σε διεθνή τουρνουά, από τους οποίους προσδοκούμε επιτυχίες».


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Saber Afif, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Κυπριακού Μπάτμιντον, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Διοργανώσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον, Στέφανος Χαϊλής.


Ακολούθως μίλησαν οι δύο αθλητές της Εθνικής μας, ο Χρίστος Χαϊλής και η Ιωάννα Πίσση. Οι δύο αθλητές εξέφρασαν αφοσίωση στο άθλημα και την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν και οι επιτυχίες.


Στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο κ. Δημήτρης Λεοντή, όπως και εκπρόσωπος της εταιρείας ΟΠΑΠ Κύπρου, ο κ. Πάμπος Χρίστου, καθώς επίσης και εκπρόσωπος της εταιρείας HELLENIC TZILALIS και HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES (THE) LTD, η κ. Λουκία Πασαδώρου, στέλλοντας το δικό τους μήνυμα.