Αθλητικά Κύπρος

ΑΕΚ Μία κούπα άκρως σημαντική

Κάνει ονειρική εμφάνιση και διαλύει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Μετά από τρία 24ωρα, χάνει ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια της και υποκύπτει κόντρα στην ΑΕΛ. Στην έδρα της κάνει σπουδαία πράγματα (αήττητη), μακριά από αυτήν μετρά μόνο μία νίκη απέναντι στις ομάδες της εξάδας, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.


Δηλαδή πήρε 5 από τους 25 διαθέσιμους βαθμούς. Ιδού ο πρώτος και βασικός λόγος που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μείνει στην κούρσα του τίτλου, κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση, ενώ σήμερα που μιλάμε δεν έχει εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα και σε άλλες χρονιές.


Διανύοντας την 4η περίοδό της σε άλλο πλέον επίπεδο, η ΑΕΚ πέτυχε πολλά. Μπήκε στην ελίτ, έδειξε σε όλες τις χρονιές ότι είχε δυνατότητες για μεγάλες επιτυχίες. Αλλά σε κάθε χρονιά, τη συνόδευε η αστάθεια. Οπόταν μπορεί να πει κανείς ότι μετά το ξεπέταγμα από την περίοδο '14-'15, μπορεί κάποιος να μιλά για στασιμότητα. Σε υψηλά μεν επίπεδα, αλλά στασιμότητα, αφού η κατάκτηση της κορυφής δεν επετεύχθη. Ένας τίτλος θα άλλαζε πολλά και ας μην είναι τίτλος πρωταθλήτριας.


Η κατάκτηση του Κυπέλλου έχει τεράστια σημασία. Πέρα του ότι θα είναι επιβράβευση για τη μεγάλη προσπάθεια, θα είναι και ένα εφαλτήριο για να συνεχίσει σε καλύτερες ταχύτητες. Οι υποδομές υπάρχουν, η έδρα (το ιδιόκτητο γήπεδο που ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ), η αγωνιστική φιλοσοφία (μεγάλο προσόν και σοβαρός λόγος για την άνοδο της ομάδας), η κουλτούρα του πρωταγωνιστή εμπεδώθηκε.


Δίπλα σε όλα αυτά τα εχέγγυα, υπάρχει η ανάγκη για την κορύφωση, που είναι το τρόπαιο του Κυπέλλου. Μία κούπα, πολύ σημαντική, ειδικά σε μία περίοδο μετάβασης από την εποχή Χάβι Ρόκα στον επόμενο τεχνικό διευθυντή.