Αθλητικά Κύπρος

ΑΠΟΛΛΩΝ Δριμύτερος και ισχυρότερος στη νέα σεζόν

ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
Δεδομένο πρώτο, η σεζόν έληξε άδοξα για τον Απόλλωνα. Δυστυχώς, πάντα στην ιστορία, μένει το αποτέλεσμα. Η ομάδα της Λεμεσού είχε δύο τίτλους ενώπιόν της, είχε την προοπτική με το μέρος της, αλλά έμεινε με άδεια χέρια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να διαγράψει κανείς την εικόνα της ομάδας σε όλη τη χρονιά. Ούτε και την καθολική αποδοχή για την μπάλα που απέδωσε.


Τα ρολόι δεν γυρίζει πίσω και η απογοήτευση δεν πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά. Η κατάληξη της σεζόν πρέπει να πεισμώσει. Το σημαντικό όταν πέσεις, δεν είναι η πτώση, αλλά το να σηκωθείς άμεσα. Δεδομένο, λοιπόν, 2ο. Ο Απόλλωνας έχει την υποδομή και τη μαγιά, όχι μόνο για να σταθεί ξανά στα πόδια του, αλλά και να επανέλθει δριμύτερος και ισχυρότερος.


Η ενδοσκόπηση της σεζόν και η σωστή ανάλυση θα είναι η καλύτερη οδός. Ο τρόπος που χάθηκαν κάποια σημαντικά παιχνίδια, η αδυναμία να κρατήσει το προβάδισμά του σε πολλά ντέρμπι, η προσέγγιση της επομένης μέρας και αγωνιστικής μετά από ένα θρίαμβο. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο, αλλά είναι πράγματα που διορθώνονται. Φτάνει να υπάρχει εξίσου ισχυρή και γεμάτη ομάδα.


Υπάρχει και είναι πολύ σημαντικό ένας κορμός, ποσοτικός και ποιοτικός. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα να είναι έτοιμη (τηρουμένων των χρονικών δεδομένων) στην Ευρώπη. Στις 14 Ιουνίου θα αρχίσει προετοιμασία, ένα μήνα μετά θα παίξει αγώνα. Για να πάει μακριά και δη στους ομίλους, θα πρέπει ν' ανταποκριθεί σε 8 αγώνες, χωρίς ανάσα. Είναι η 1η φορά που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο σενάριο και ο καλός κορμός θα είναι μέγιστης σημασίας. Φυσικά θα παίξουν ρόλο και οι μετεγγραφές.
Οι κινήσεις


Ήδη τις προηγούμενες ημέρες άρχισαν οι κινήσεις που αφορούν στο ρόστερ. Οι δανεισμοί παικτών έληξαν, οπότε προκύπτουν αποχωρήσεις, αναγκαστικές και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να γίνουν τέτοιες προσθήκες, ώστε να αντικατασταθούν σωστά παίκτες όπως ο Άλεφ και ο Γιάκολις. Ο Βραζιλιάνος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν μία εξαιρετική μονάδα. Ο Κροάτης ήταν ένας ειδικής κοπής ακραίος επιθετικός μέσος. Σήμερα στο ρόστερ δεν μετρά ούτε ο Άλαν, ενώ υπάρχει θέμα και σε άλλες θέσεις. Ο Μαρτίνες αποχώρησε, ο Ντα Σίλβα μεγαλώνει, άρα υπάρχει ανάγκη κουμανταδόρου.


Σε ό,τι αφορά το κυπριακό έμψυχο υλικό, αποχώρησαν δύο παίκτες, ο Αγγελή και ο Χατζηβασίλης. Επιστρέφει ο Καρό, αλλά με βάση τους αριθμούς είναι δεδομένο ότι θα γίνουν ενέργειες για να εμπλουτιστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το ντόπιο στοιχείο.


Γενικά, μπορεί οι αλλαγές να μην είναι πολλές, αλλά θα είναι πολύ σημαντικές. Θα παίξει ρόλο και το πότε θα γίνουν οι μετεγγραφές (το γοργόν και χάριν έχει, αλλά και όποιος βιάζεται σκοντάφτει), οπότε οι επιλογές θέλουν προσοχή. Αλλά σε μία στημένη, δουλεμένη ομάδα, οι νέοι ενσωματώνονται ευκολότερα.


Δεδομένο 3ο: Η βάση υπάρχει, η ποιότητα το ίδιο. Η εμπειρία σε αγωνιστικό επίπεδο είναι μεγάλη. Τα παθήματα μπορούν με σωστό χειρισμό να γίνονται μαθήματα. Ο κόσμος κατάπιε δύο πικρές γουλιές, αλλά έδειξε ψυχραιμία, σύνεση και έστειλε μηνύματα στήριξης. Άρα, υπάρχουν... 1954 λόγοι, για τους οποίους ο Απόλλωνας μπορεί να είναι ισχυρότερος στη νέα χρονιά.