Αθλητικά Κύπρος

ΟΜΟΝΟΙΑ Τελικά Ματ συν πόσοι;

Λογικώς εχόντων των πραγμάτων, η Ομόνοια μπαίνει από την Τετάρτη σε κανονική φάση προγραμματισμού. Υπό την έννοια ότι εφόσον περάσει (που είναι και το πιθανότερο) από τη Γ.Σ. η συνεργασία με Παπασταύρου, τα ανεπίσημα, γίνονται... επίσημα. Ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τεχνικό διευθυντή, ο οποίος το έψαξε για προπονητές και μελέτησε και το έμψυχο υλικό της τραγικής περιόδου. Εδώ και μέρες ο κόσμος ασχολείται με το πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν.


Ο μόνος 100% βέβαιος είναι ο Ντάρμπισαϊαρ, ο Αλβμπόγκε με βάση τις πληροφορίες και τα λεγόμενά του, θα είναι ο 2ος. Ο Τζάιλσον στο πλείστο μέρος της χρονιάς ήταν θετικότατος. Εφόσον κριθεί ότι θα παραμείνει, η Ομόνοια θα πρέπει να καταβάλει ρήτρα 50 χιλιάδων ευρώ στην ομάδα του. Η 4η περίπτωση αφορά τον Εκίθα. Είναι ποδοσφαιριστής πάστας. Αγωνίστηκε ελάχιστα και ακόμη λιγότερο στη φυσική του θέση, αλλά έδειξε τα απαραίτητα στοιχεία. Είναι προσόν το ότι είναι Ισπανός, έχει ως μείον τους τραυματισμούς και θα πρέπει να γίνει πολύ ενδελεχής αξιολόγηση. Τέλος φαίνεται πως θα μείνει και ο Κιπιάνι, που δεν καταλαμβάνει θέση στη λίστα Α.


Ψιθυρίζεται περί αλλαγής στάσης και παραμονής Μαργκάσα. Φαντάζει πολύ δύσκολο. Με αυτά και μ' αυτά, η Ομόνοια θα κινηθεί μίνιμουμ για μία 11άδα ξένους και ίσως ακόμη 1-2 κάτω των 21. Πρόκειται για σαρωτικό, αλλά άκρως αναγκαίο ξεκαθάρισμα, μετά την καταστροφική χρονιά. Είναι πολύ σημαντική φυσικά η προεργασία, η απόφαση για το αγωνιστικό μοντέλο, αλλά και η ύπαρξη ρευστού. Η αδυναμία καταβολής προκαταβολών και η φήμη του «κακοπληρωτή» ήταν μέχρι και πέρσι εμπόδια για πολλές περιπτώσεις.