Αθλητικά Κύπρος

ΑΕΛ Αθόρυβα, δημιουργικά

Το φετινό καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο. Η ΑΕΛ δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πέρσι τέτοια εποχή έκανε προετοιμασία και ετοιμαζόταν για το πρώτο της παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά και θα ήθελε να είχε και φέτος μια τέτοια αποστολή, η Ευρώπη είναι πάντα καλοδεχούμενη.


Όμως, η ομάδα της Λεμεσού αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και καλείται να αξιοποιήσει τα "καλά" της ευρωπαϊκής απουσίας. Έχει άπλετο χρόνο για να προγραμματιστεί, να γεμίσει μπαταρίες και να εισέλθει στα διαδικαστικά της νέας χρονιάς, μελετημένη και έτοιμη. Πάντως, από το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, η ΑΕΛ είναι σχετικά "αθόρυβη" σε ό,τι αφορά το μετεγγραφικό παζάρι.


Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, άλλωστε όπως μας ανέφεραν εκ των έσω, η δουλεια γίνεται μεν αθόρυβα, αλλά πολύ δημιουργικά. Είναι εξαιρετικα σημαντικό να γίνουν όλα σωστά, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι μία χρονιά, όπου, με βάση τις προβλέψεις, ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος. Υπάρχει η απλή λογική. Τέσσερεις ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, Ανόρθωση), όχι μόνο μπορούν να είναι στα περσινά τους επίπεδα, αλλά ίσως να είναι και πιο ισχυρές.


Η Ομόνοια σαφώς και θα είναι βήματα μπροστά σε σχέση με πέρσι. Άρα η ΑΕΛ πρέπει επίσης να έχει το κάτι παραπάνω (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο). Στα θετικά της ετοιμασίας, η συνέχεια στον πάγκο (η σύντονη παρουσία Κέρκεζ σε συνδυασμό με την πολύχρονή του παρουσία στον σύλλογο) μετρά. Υπάρχει καλός κορμός στο ρόστερ, σαφής τάση εμπλουτισμού με ντόπιους παίκτες. Η ΑΕΛ έχει καλή προοπτική, να χτίσει κάτι γερό και να είναι ανταγωνιστικότατη.