Παραπολιτικά

Κουβέντες του ποδαριού

Περαστικά σας, κύριε Πρόεδρε. Ελπίζουμε το σπασμένο σας πόδι να πηγαίνει καλύτερα. Σας ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση, διότι θα υπάρξουν και εκείνες οι περιπτώσεις, κυρίως στο Κυπριακό, όπου θα χρειαστεί να... στήσετε πόδι για να διασφαλίσετε κάποια πράματα.

Τι γκαντεμιά κι αυτή! Κάποιος σας μάτιασε, κύριε Νίκο μου. Ποιος είναι αυτός; Μόνον εσείς μπορείτε να υποψιαστείτε. Πάντως, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι το ατύχημα ήρθε μετά το κοινωνικό δείπνο με τον Οζερσάι, ο οποίος σάς έβαλε... τρικλοποδιά στο θέμα της Αμμοχώστου. Με τον Ακιντζί, πάντως, συμφωνήσατε να διαβουλευθείτε, μετά την ανάρρωσή σας, για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Τα επόμενα βήματα; Χμ. Ευκαιρία να ζητήσετε από την άλλη πλευρά να κάνει τις επόμενες υποχωρήσεις. Να πείτε, δηλαδή, στον συνομιλητή σας: «Ρε Μουσταφά, κάμε εσύ τα επόμενα... βήματα, ρε κουμπάρε, γιατί εγώ, στην κατάστασιν που εν το πόδιν μου, εν ημπορώ να τα κάμω»!

Με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών δεν ξέρω τι θα κάνετε. Αν θα τους δείτε μεμονωμένα ή σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνει... «στο πόδι».

Το ατύχημά σας, κύριε Πρόεδρε, ας χρησιμεύσει και ως μια προειδοποίηση. Θα πρέπει να σας κάνει να προσέχετε περισσότερο. Από όλων των ειδών τα στραβοπατήματα. Και τα κυριολεκτικά και τα... μεταφορικά.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι το πρώτο στραβοπάτημα του Προέδρου Αναστασιάδη. Τον Αύγουστο του 2014, κατά την επίσκεψή του σε δανέζικη φρεγάτα, στραβοπάτησε στην προσπάθειά του να ανεβεί στο κατάστρωμα του πολεμικού, όπου τον ανέμενε η Πρωθυπουργός της Δανίας, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πρόβλημα μηνίσκου στο αριστερό πόδι και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Με το νέο στραβοπάτημα, έξω από κατάστημα στη Λεμεσό, υπέστη «υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού». Μπορεί πολιτικώς να μην επιτυγχάνει να κρατά ισορροπίες ο Πρόεδρος, αλλά όσον αφορά τα πόδια του, μια χαρά τα καταφέρνει. Και το αριστερό και το δεξιό!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ