Παραπολιτικά

Έρχεται ο ιός, σόρι, υιός της Βασιλίσσης

Ω, μάι Γκοτ! Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Καμίλα θα μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφθούν επίσημα, εντός Μαρτίου. Εδώ που τα λέμε, ένα ταξιδάκι αναψυχής το χρειαζόταν, ειδικά ο Κάρολος, μετά το σοκ από την απόφαση του μικρότερου γιου του, του Χάρι, να εγκαταλείψει τη βασιλική οικογένεια και να το σκάσει μαζί με τη Μέγκαν.

Τέσσερεις ολόκληρες μέρες θα παραμείνουν στη βραχονησίδα μας ο Κάρολος και η Καμίλα και θα έχουν πυκνό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Μεταξύ άλλων, η Καμίλα θα επισκεφθεί καταφύγιο σκύλων και γάτων, ως «Προστάτιδα του Battersea Dogs & Cats Home» στη Βρετανία. Πολύ ευγενικό είναι να ενδιαφέρεται η ζωόφιλη Δούκισσα για την ευημερία των τετραπόδων μας, αλλά θα εισηγούμουν να έπαιρναν τις βασιλικές Υψηλότητες να επισκεφθούν και κανένα προσφυγικό συνοικισμό, όπου διαμένουν άνθρωποι, των οποίων τα δικαιώματα καταπατά κατάφωρα η Τουρκία. Ειδικότερα θα το έλεγα αυτό για τον Κάρολο, ο οποίος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα δεινά που επέφερε στην Κύπρο η τουρκική εισβολή, αλλά ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των... αμπελοπουλιών μας, στέλνοντας, πριν από μερικά χρόνια, και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για να καταδικάσει το «εντυπωσιακό επίπεδο σφαγής» τους!

Θα μπορούσαμε, βέβαια, κι εμείς να στέλναμε μιαν επιστολή στο Λονδίνο, καταδικάζοντας το «εντυπωσιακό επίπεδο σφαγής» των Αρχών των Ηνωμένων Εθνών σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και των νομίμων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων από τις εκάστοτε βρετανικές κυβερνήσεις, αλλά δεν το κάναμε.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς είμαστε ιδιαιτέρως φιλόξενος λαός και θα υποδεχθούμε εγκάρδια τον Κάρολο. Δεν θα τον φιλέψουμε, βεβαίως, με... ξιδάτα αμπελοπούλια, αλλά σίγουρα το χαλλούμι μας θα το γευτεί. Ευτυχώς το χαλλούμι δεν το χάσαμε τελικά στη Βρετανία, αφού το εμπορικό του σήμα έχει επανεγγραφεί εκεί. Διότι θα ήταν τραγικό να μεταδιδόταν η είδηση: «Το βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος επισκέφθηκε τις βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο και προγευμάτισε εκεί με βρετανικό χαλλούμι»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ