Παραπολιτικά

Και πάλι οι δυο τους...

Το... Ντιμπέιτ μεταξύ Αβέρωφ και Άντρου δεν έχει τελειωμό. Τώρα συνεχίζεται και εκτός τηλεοπτικού πλατό, με δηλώσεις και ατάκες με τις οποίες οι δύο αρχηγοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για περαιτέρω καλλιέργεια του διπολισμού, με το μάτι στις βουλευτικές του 2021. Τη φορά αυτή, το πεδίο αντιπαράθεσης ήταν οι συντάξεις και οι μισθοί. Με αφορμή τις εξορμήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ και τις «φιλολαϊκές» δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, χαριτολογώντας, βεβαίως, του πρότεινε... να μετεγγραφεί στο κόμμα της Αριστεράς. Ο Αβέρωφ απάντησε αμέσως, χαριτολογώντας κι αυτός: «Και τα δισεκατομμύρια του κόσμου να διαθέσει, έτσι μεταγραφήν εν πηαίννω». Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε, βεβαίως, στις ατάκες αυτές, αλλά επεκτάθηκε και στη διαφορά φιλοσοφίας των δύο μεγάλων κομμάτων στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Ακριβώς εκεί επενδύουν και οι δύο, για να τροφοδοτήσουν την πόλωση και να ενισχύσουν τη συσπείρωση των οπαδών τους, αφού στο άλλο μεγάλο θέμα, το Κυπριακό, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ βρίσκονται σε αρμονία και δεν είναι καθόλου πειστικοί οι δημόσιοι καβγάδες τους.

Ασφαλώς θα πρέπει να σημειώσουμε και το γεγονός ότι οι δύο πόλοι «ήβραν τζιαι κάμνουν», αφού ο «ενδιάμεσος χώρος» δεν κατάφερε, εδώ και τόσα χρόνια, να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο συσπείρωσης των δυνάμεων πέραν του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον χώρο αυτό να παίρνει... «μεταγραφή» κάθε φορά, είτε στο ένα μεγάλο κόμμα είτε στο άλλο, για να συγκυβερνήσει...

ΜΠΟΞΕΡ